fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Az Európa Tanács teljes körű ellenőrzési eljárás alá vonja Magyarországot

- Advertisement -

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) jelentetésében azt írja, hogy „továbbra is nagyrészt megoldatlanok” a jogállamiság és a demokrácia régóta fennálló problémái Magyarországon. A testület megszavazta, hogy Magyarországot teljes körű ellenőrzési eljárás alá vonja.

A PACE rendszeresen értékeli, hogy a tagállam mennyire tartja tiszteletben az Európa Tanács kötelességeit és kötelezettségvállalásait, valamint párbeszédet folytat a hatóságokkal. Ezek mellett a szervezet két megfigyelője rendszeresen meglátogatja az országot.

Magyarországon a kétharmados törvények széles körű alkalmazása „súlyosan korlátozza a politikai pluralizmust” – írja állásfoglalásában a Közgyűlés George Papandreou és Eerik-Niiles Kross jelentésére alapozva.

A jelenlegi választási keret „nem biztosít egyenlő feltételeket a tisztességes választásokhoz” – állapították meg a közelmúltban bekövetkezett jogi változások és a választási törvényekkel kapcsolatos problémákra utalva. Több ajánlást megfogalmaztak a választásokkal, az igazságszolgáltatással és a médiával kapcsolatban.

Hasonló cikkünk:  Ahol a napkeletnek tartó erős sodrú Duna hirtelen délnek kanyarodik, itt fekszik Kisoroszi

Aggodalmát fejezte ki a Közgyűlés azért is, hogy különleges jogrendet alkalmaz a kormány 2020 óta. Az ilyen rendeleteknek „szigorúan szükségesnek, arányosnak és időben korlátozottnak kell lenniük” – mondta a testület.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...