A Hello Vidék korábban járt már a matyóknál és a palócoknál, Göcsejen, a Nyírségben, vagy éppen az Őrségben, hogy felfedezzék az izgalmas helyi ízeket. Nem maradhatott ki a sorból a Kiskunság sem.
A lap részletesen leírja mi mindent érdemes tudni a Kiskunságról és a térség központjáról, Kecskemétről. Végig veszi, hová érdemes a vármegyében családdal, barátokkal ellátogatni, milyen látványosságoknál emlékezhetünk meg a város és a vidék izgalmas történelmi múltjáról. Mit ettek a Kiskunság egyszerű emberei nagyszüleink, dédszüleink idejében, melyek voltak a letűnt idők földműveseinek, vagy éppen nemeseinek kedvenc ételei.
Annak is utánajártak, miért vált ilyen híressé a helyi kalocsai paprika, mi mindent lehet kóstolni még itt. És ha már terítékre került a Kiskunság gasztronómiája, egy igazán különleges receptet ki is próbáltak: hogyan készül a paprikás kalács, ami vendégvárónak sem utolsó.
Minden részlet, és a kalács receptje kiderül a Hello Vidék cikkéből.