fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. szeptember 28., szombat

FRISS HÍREK

Már fél éve nem történt előrelépés az Erasmus-programmal kapcsolatban

- Advertisement -

A Mandinernek adott interjújában Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár elmondta, hogy a novemberben elküldött levelükre nem érkezett válasz, így azóta nem is történt érdemi előrelépés az Erasmus-ösztöndíjakat illetően.

Brüsszel az időhúzásra játszik – vélekedett Hankó, a hazai Pannonia és Hu-rizon programok pedig az Erasmus pótlására indultak el. Hozzátette, hogy a magyar kormánynak van lehetősége beavatkoznia az Erasmus-programból kizárt magyar egyetemek által az Európai Bizottság határozata ellen indított perbe, és ezt a kormány már meg is tette.

Az Erasmus-programban részt vevő 21 hazai egyetemből 18-nak lejár a szerződése. Ha nem sikerül új szerződést kötni, azzal a hallgatók és a kutatók is bukhatják az EU-s pénzeket. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter még januárban ismerte el, hogy elakadtak a tárgyalások az Erasmus-pénzekkel kapcsolatban.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó Pressmanbe és a litván külügyminiszterbe is beleszállt

Az interjúban Hankó elismerte, hogy a felsőoktatási dolgozók bérkövetelése jogos, de időt kért arra, hogy a megfelelő javaslattal elő tudjanak állni.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...