fbpx

FRISS HÍREK

Egyelőre még zajlik az Erasmus a szegedi egyetemen

- Advertisement -

A 2023 őszén induló szemeszterben számos modellváltó egyetem hoppon maradt az Erasmus-program kapcsán, azonban a szegedi egyetem közleményéből kiderül: a 2023–2024-es tanév első félévében 127 külföldi hallgató kezdte meg tanulmányait Szegeden, míg az SZTE-ről 113 diák utazott az 575 európai partnerintézmény egyikébe.

„Idén több mint 1200 új külföldi hallgatót vettünk fel, ami 20%-os növekedést jelent az elmúlt évekhez viszonyítva. Ez óriási siker és öröm számunkra. A Szegedi Tudományegyetem jelenlegi hallgatóinak mintegy egyötöde külföldi. Ehhez az eredményhez jelentősen hozzájárul az Erasmus mobilitási program évek óta töretlen népszerűsége is” – mondta Bene Tamás nemzetközi és közkapcsolati igazgató a közleményben.

Az Erasmus program számos előnyét a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is nagy számban kihasználják, már amíg tudják, az Európai Unióval való elszámolási vita és az alapítványi egyetemi forma miatt. A közlemény azt írja, az SZTE-ről a mostani egyetemi félévben 87 részképzéses és 15 szakmai gyakorlatos hallgató kezdte meg a mobilitását valamely európai célintézményben.

Hasonló cikkünk:  A kormány feljelenti a SPAR-t

Az Erasmus-program mind a bejövő mind a kiutazó hallgatóknak kiváló lehetőséget biztosít a szakmai és személyes fejlődésre. Egy sokszínű környezetbe bekerülve a program résztvevői megismerkedhetnek más kultúrákkal, fejleszthetik idegennyelv-tudásukat, bővíthetik kapcsolati hálójukat, mindeközben pedig olyan fontos képességeket és készségeket sajátíthatnak el, amelyek munkaerőpiaci elhelyezkedésük szempontjából is fontosak, írják.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...