fbpx
4 C
Kecskemét
2024. október 18., péntek

FRISS HÍREK

Orbán Viktor „békemissziója” kiverte a biztosítékot Brüsszelben, kérdőre vonják a magyar kormányt

- Advertisement -

Több egymástól független uniós forrás szerint is a tagállamok kérésére az európai uniós nagykövetek tanácsa szerdai ülésén eszmecserét folytatnak majd Orbán Viktor „békemisszióiról.”

Az elmúlt napokban a magyar kormányfő Kijevbe, Moszkvába és Pekingbe látogatott, hogy “békemissziót” teljesítsen. Tárgyalásait nem egyeztette uniós partnereivel, viszont minden helyszínen nyilvánvalóvá tette, hogy az EU Tanács soros magyar elnökségét is képviseli, nem csak Magyarországot. Putyin orosz elnökkel való találkozója után az EU vezető politikusai egymás után tett nyilatkozatokban figyelmeztették: nem folytathat nemzetközi tárgyalásokat a huszonhetek nevében.

A vezető diplomaták nem pusztán Orbán Viktor sok bírálatot kiváltó utazásairól hallgatnának meg tájékoztatást, hanem a soros elnökség szerepéről általában – nyilatkozta névtelenül egy illetékes. Az EU soros magyar elnöksége viszont a fontos megbeszéléseket követő egyéb napirendi pontok közé illesztette be az Orbán Viktor külföldi látogatásairól szóló beszámolót, ez pedig korlátozza a vita lehetőségét.

Hasonló cikkünk:  Az EU lejtmenetben van, ennek a megállítására komoly változásokra van szükség

Szintén egy névtelenül nyilatkozó EU forrás szerint egyre nagyobb aggodalmat okoz a fővárosokban a magyar kormányfő úgynevezett “békemisszióban” betöltött szerepe. Hozzátette, hogy egyértelműnek kellene lennie, hogy ezeken az utakon csak a saját országát képviseli, ezzel ellentétben viszont sok kétértelmű megnyilvánulást tett, valamint az elnökség logóját használta.

A nagykövetek szerdán tisztán akarnak látni, mi is történik – mondta az informátor.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sok a panasz a vendégmunkásokra és a munkásszállókra a Vacsiközben, indítványt adott be a képviselő

Hangosan mulatoznak és az ablak alatt dohányoznak a vendégmunkások, ez zavaró és félelemkeltő az idősek és a gyermekes családok...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...