fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. október 18., péntek

FRISS HÍREK

A GVH tisztázta a részleteket, Tiborcz érdekeltségébe kerülhet a kecskeméti konzervgyár

- Advertisement -

Egyedüli és közvetlen irányítást szerezhet a Kecskeméti Konzervgyártó Kft. felett az Agrár-Finance Kft., miután a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezési eljárásában formálisan is tisztázták a magántőkealap végső tulajdonosainak kilétét.

Tiborcz István érdekeltsége a Gránit Bankon keresztül a Gránit Alapkezelő, amely a Főnix Magántőkealapot igazgatja, és amely az Agrár-Financet alapította. A Bonduelle és a Globus után a harmadik legnagyobb magyarországi konzervgyár a kecskeméti bő 20 milliárd forint tavalyi árbevétellel. A kukorica, bab és borsó termékpaletta több mint 90 százalékát külföldön értékesítik.

Az ágazat szakértői szerint akkor érdemes konzervgyárat vásárolni, ha van a fejlesztésre uniós forrás, vagy az állam vállalja a támogatását. Számos konzervgyár bezárt az elmúlt években, a fogyasztók inkább gyorsfagyasztott termékeket vásárolnak Magyarországon és külföldön is egyaránt.

Hasonló cikkünk:  Visszavonják Róbert atya díját - döntött zárt ülésen a közgyűlés

A konzervgyár csak egy részét használja annak a területnek, amin fekszik, és ami teljesen benyúlik a város belső részébe. Éppen ezért értékes az ingatlan. Arra számítanak, hogy előbb-utóbb ez az ingatlan önállóan is érték lesz az új tulajdonos szemében: lakóparkot vagy szállodát építhet oda, például a bővülő Mercedes-gyár igényeinek kielégítésére.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...