fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Szijjártó újból Oroszországba ment, ahol kiosztott egy német újságírót is

- Advertisement -

Szijjártó Péter külügyminiszter egy energetikai fórumon vett részt Szentpéterváron, aminek külön érdekességet adott, hogy egy nappal korábban az Európai Parlamentben többen Orbán Viktor fejére olvasták, hogy miközben az Európai Unió az orosz gáztól való teljes függetlenedésre törekszik, addig Magyarország az egyetlen tagország, ami a szöges ellentétét csinálja ennek – írja a 444.hu.

David Pressman amerikai nagykövet sem hagyta szó nélkül Szijjártó útját, az X-en így írt:

„A magyar külügyminiszter ma 11. alkalommal utazott Oroszországba azóta, hogy Oroszország megindította teljes körű invázióját Ukrajna ellen. A profit, nem a béke érdekében.”

A magyar külügyminisztert a rendezvényen a ZDF német közszolgálati televízió riportere kérdezte, amire Szijjártó rendkívül hevesen reagált. Az újságírónak így olvasott be: „próbáljon meg viselkedni. Próbáljon meg tisztelettudó és udvarias módon viselkedni Magyarország felé, jó?”

A riporter arról érdeklődött, hogy Szijjártó újabb orosz útja provokáció-e Brüsszel felé? „Miféle provokációról beszél, Milyen provokációról?… Ez egy szuverén jog. Ez a szuverén joga egy országnak, hogy eldöntse, milyen rendezvényen vesznek részt a miniszterei, vagy milyenen nem. Mi nem vagyunk egy „jawohl” nemzet, oké? Szóval nem diktálhatnak nekünk. Senki sem. Sem a német kormány, sem a zöldek Németországban. Rendben?”

Szijjártó nem először használja a jawohl kifejezést, pedig ennek katonai felhangja elég súlyos történelmi időket idéz meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...