fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Szijjártó Kecskeméten járt és az autóipart fényezte

A magyar autóipar a világjárvány előtt is a magyar gazdaság gerincoszlopa volt, amelyre a fejlesztéseknek, beruházásoknak köszönhetően most is biztosan támaszkodhat – mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Kecskeméten.

Szijjártó Péter a német központú, vonóhorgokat gyártó ACPS Automotive Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján elmondta: a vállalat mintegy 832 millió forint összegű fejlesztéséhez a kormány 274 millió forint támogatást biztosít.

A beruházással a cég csaknem ezer munkahelyet őriz meg, miközben tovább növeli gyártási kapacitását

– emelte ki a tárcavezető.

A miniszter rámutatott: a magyar kormány beruházásösztönző programja erőteljes válasz volt a világjárvány gazdasági kihívásaira. Az elmúlt évben ugyanis világszinten 42 százalékkal estek vissza a külföldi beruházások, eközben pedig Magyarországon 140 százalékos volt a növekedés.

Hasonló cikkünk:  Király József önkormányzati képviselő fogadóórát tart augusztus 5-én
Hasonló cikkünk:  A kecskeméti piacokon holnap kezdődik a tél

A miniszter emlékeztetett, több nagy nemzetközi autóipari vállalat – köztük a Volvo- és a Volkswagen-csoport – is Kecskemétről, az ACPS Automotive Kft.-től szállítja gépjárműveihez a vonóhorgokat.

A cég a beruházás során beszerzett gépekkel az eddigi 1,2 millió darabos gyártási kapacitását még az idén nagyjából 1,3 millióra növeli. Ezzel pedig megerősíti a nemzetközi vállalatcsoportnál betöltött „legnagyobb gyártólokáció” pozícióját – fogalmazott.

Az elmúlt években építettek új gyártócsarnokot, raktárat és tesztközpontot is. Számos szabadalmi bejegyzésük pedig a világ minden táján megtalálhatóak a vonóhorogrendszerekben. A kecskeméti üzemben a termelés mellett kiemelkedő szerep jut a fejlesztésre is, ugyanis a termékek mindegyikét egy nagyjából 40 fős csapat munkájával Magyarországon fejlesztik. A nyilvános cégadatok szerint a 2019-ben mintegy 930 embert foglalkoztató ACPS Automotive Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele mintegy 156 millió euró volt.

A társaság árbevételének több mint 94 százaléka külföldi értékesítésből származik.

A vállalat adózott eredménye 2019-ben 9,9 millió euró volt.

Hasonló cikkünk:  Afganisztán tálib irányítás alatt kezdte meg a napot, a volt afgán elnök elmenekült

MTI / vg.hu

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...