fbpx
15.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Újabb iskolában kampányoltak a Fidesz-Kdnp jelöltjei

- Advertisement -

Tegnap írtuk meg, hogy hiába kért minden politikust az alapjogok biztosa, hogy a kampányban tartózkodjanak attól, hogy gyerekek között fotóztatják magukat, és óvodákba, iskolákba járnak. A tiltás, vagyis a jog, a kecskeméti kormánypárti jelölteket nem érdekeli. Bemutattunk két friss esetet, és most ezekhez jött egy újabb.

A Lánchíd utcai iskolába is elment egy fidesz-kdnp-s delegáció, a 15 indulóból ( 14 képviselőjelölt + a polgármesterjelölt ) 5 jelölt vett részt először egy tanterem átadásán, majd a faültetésen. És nem csupán ott voltak, de a fő helyre álltak. Azok a jelöltek is, akik még csak nem is jelenlegi képviselők.

A hiros.hu fotóján ( takarás általunk ) Szemereyné Pataki Klaudia, Bogasov István, Engert Jakabné, Szamler László és a háttérben B. Tóth Katalin

Magyarul: valamilyen rejtély okán a kormánypárti magánemberek előnyt élveznek a többiekhez képest ( korábban kenyeret osztottak a városi ünnepségen, a képviselőknek foglalt helyeken ültek, ajándékot osztogatnak különböző eseményeken ).

Szamler László egy kampányfotó kedvéért, még lapátolni is beállt a gyerekekhez. Bogasov István a háttérben figyeli kollégája technikáját.

hiros.hu

Korábban az ombudsman ezt kérte:

..a kampány során tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől rendezvényeiken, a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától, illetve az iskolák és óvodák népszerűségnövelő szándékú látogatásától.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti intézményvezetők egyelőre nem alkotnak véleményt az új kulturális törvény tervezetéről

A jogaszvilag.hu pedig elmagyarázta, miért fontos ez.

“Az Alaptörvény rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz, a szülőknek pedig joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést. A gyermeket főszabályként minden olyan alapjog megillet, mint bármely más embert. Biztosítani kell az életkoruknak és szükségleteiknek megfelelő feltételeket a fejlődéshez, a felnőtté váláshoz; a szülők, a család, az állam és a társadalom valamennyi tagja köteles tiszteletben tartani a gyermek jogait. A gyermeket életkortól függetlenül, feltétel nélkül megilleti az egyenlő emberi méltóság, ennek értelmében a gyermek alany marad, és senki számára sem válhat eszközzé vagy tárggyá. Kampányeszközként való felhasználásuk éppen ezt a jogot sérti meg, teszi a gyermeket a jog alanyából a pártpolitika tárgyává.” 

Orbán Viktort a 2018-as kampányban 350 ezer forintra büntették, mert gyerekek között videóztatta magát, amivel jogszabályt sértett.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...