Cikkünk alapján meszelte el a Kúria a Fideszt

0
forrás: Orbán Viktor Facebook oldala ( EP választás előtt )

A KecsUP hozta nyilvánosságra olvasónk videóját arról, hogy a fideszes aláírásgyűjtő pultoknál megtévesztik az aktivisták a választókat azzal, hogy Orbán Viktor bevándorlás elleni programjára gyűjtöttek aláírásokat, miközben azt mondták, hogy ezek is az EP-választáshoz kellenek.

A Momentum elvitte a felvételt a Fővárosi Választási Bizottsághoz ( Budapesten készült a felvétel ), de onnan lepattantak azzal, hogy nem történt jogsértés. Bodrozsán Alexandra a Momentum kecskeméti elnöke arról tájékoztatta a KecsUP-ot már akkor is, hogy a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordulnak jogorvoslatért. Ott azonban vizsgálat nélkül elutasították az ügyet azzal, hogy a Momentum nem érintett a történetben. Ezt követően került az ügy a Kúriára, ahol megállapították, hogy egyrészt a Momentumot érintettség hiányának okán nem lehetett volna elutasítani, másrészt kimondták, hogy

Hasonló cikkünk  Mit kell tudni az előválasztásról? – teljesen új dologgal készülnek az ellenzéki pártok 2022-re

A Kúria a megtekintett videófelvétel alapján megállapította, hogy a FIDESZ-KDNP aktivistái által végzett aláírásgyűjtés – az aktivisták által előadottak, és az aláírásgyűjtő pulton látható felirat ellenére és a felvételen látható aláírásgyűjtésre szolgáló ívek alapján –  egyértelműen nem a 2019-es európai parlamenti választásokhoz szükséges ajánlások gyűjtésére irányult, a választópolgárok megtévesztése pedig önmagában sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

A Kúria döntését lehozó 444.hu ezzel egészíti ki a mostani hírt:

“A Fidesz már a tavalyi parlamenti választás előtt is folyamatosan a Kubatov-listát bővítette, Orbán Viktor személyesen is aláíratott ilyen papírt a szimpatizánsaival. A kormánypárti többségű Nemzeti Választási Bizottságnak persze ezzel most sem volt baja.”

A Momentum helyi elnöke maga is készített a kecskeméti piacon egy felvétel, ott is ez volt a szitu.