fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Megfigyeltette a piac igazgatója a kirúgott dolgozót?

- Advertisement -

Információink szerint nem sokáig dolgozott a piacnál az az alkalmazott, akit kirúgott az igazgató, miután ő az önkormányzathoz fordult ( előbb kollégáival közösen, majd egyénileg ), mert elege lett abból, hogy Kolek Andrea igazgató azzal gyanúsítgatta a helypénzszedőket, hogy ellopják a pénz egy részét. Legalábbis informátorunk szerint ezt írta abban a levélben, amely kapcsán szabálysértően kiadta az önkormányzat ( vélhetően Gaál József alpolgármester tudtával )  személyes adatait az írással együtt a piac vezetésének. A panasz lett kirúgásának az egyik oka – áll az adatvédelmi hatóság határozatában, amelyből kiderül, hogy a polgármesteri hivatalt megbüntették 1 millió forinttal. Tavaly február környékén vették fel a piachoz, és mintegy fél év után már el is távolították.

Tudomásunk szerint azonban már korábban sem volt felhőtlen a kapcsolata a vezetéssel, és már fontolgathatták máskor is eltávolítását. Informátorunk szerint az lehetett vele a probléma, hogy túl okos volt, intelligens és átlátott dolgokat. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzatnak küldött levél ugyan kapóra jött, de emiatt nem lépett azonnal az igazgató.

Kémkedtek a dolgozó után?

Más okot is próbált keresni, és ekkor vethette be egyik munkatársát, hogy figyelje meg a később kirúgott alkalmazottat – állítja informátorunk. Az akció sikeres is volt. A széchenyivárosi piacnál dolgozott egyik nap a kolléga, és innen a szomszédos élelmiszerboltba átment reggeliért. Ezzel ugyan valóban elhagyta munkahelyét, azonban információink szerint ez egyáltalán nem volt egyedi eset. Vagyis bevett szokás, hogy a reggelijüket így oldják meg a piaci dolgozók. Nála azonban nagyobb ügy lett a dologból, és ehhez jött még a piac vezetését felbosszantó levél. Utóbbi egyértelműen az eltávolítás egyik oka volt az adatvédelmi határozat szerint. Ha ülnek az információink, akkor a munkahely elhagyása lehetett egy másik indok.

Hasonló cikkünk:  KSE-per: valaki számára véget ért, másnak folytatódik

Ettől függetlenül a kirúgással „komoly pénzügyi veszteség, gazdasági és szociális hátrány érte, mivel részben a bejelentés következményeként mentették fel közalkalmazotti jogviszonya alól.” – áll a büntetésről szóló határozatban.

Az ügy tehát egyrészről 1 millió forintos büntetéssel, és információink szerint 8 millió forintos hallgatási pénzzel zárult, amely a peren kívüli megállapodás következménye lett. Azért, hogy ne legyen az ügyből munkaügyi bíróság, amellyel egyébként már felvette a kapcsolatot a meghurcolt dolgozó. És ezzel úgy hitték, hogy a nyilvánosság nem fog tudomást szerezni a kínos esetről.

Az eset kapcsán megkerestük Kolek Andrea igazgatót, de közérdekű adatigénylésünket megtagadta, kérdéseinkre pedig semmitmondó választ adott. Mégpedig azt, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja azokat az információinkat, amelyekkel szembesítettük. Ezeket kérdeztük:

  • Meg tudja-e erősíteni, hogy titoktartási szerződést kötöttek az adatvédelmi incidens után kirúgott kollégával?
  • Meg tudja-e erősíteni, hogy 8 millió forintos hallgatási pénzt is fizettek neki ( a piac költségvetéséből? )?
  • Meg tudja-e erősíteni, hogy Gaál József alpolgármester volt az, aki kollégáival kiadta Ön felé a személyes adatokat?

Azzal utasította el többek között a közpénzre utaló kérdésünket is tehát, hogy a dolgozókat védő adatvédelmi rendelkezések miatt ezekről nem nyilatkozhat.

Tehát összefoglalva: Egy közpénzből működő önkormányzati cég vezetője szerint a közpénzeket firtató kérdéseket adatvédelmi okok miatt nem tudja megválaszolni.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...