- Advertisement -
A hazai idénynövények frissebbek és magas a tápanyagtartalmuk és nem tesznek meg olyan nagy távolságot a termőföldtől a fogyasztásig, mint, amiket külföldről hoznak. Így pedig a környezetre is jobb hatással vagyunk. És nem mellékes az a szempont sem, hogy ugyan nagyon megdrágult a zöldség ára, de a pénztárcánkra nézve valamivel barátibb megoldást nyújt a szezonális hazai zöldség vásárlása, sőt ezzel a helyi termelőket is támogatjuk.
A szezonális zöldség és gyümölcs, illetve a helyi élelmiszerek fogyasztásával azt próbálja sok gazda és szervezet elősegíteni, hogy megerősítsék az egészségesebb és fenntarthatóbb étrendeket és életstílusokat. Ebből a célból készítette el az Európai Élelmiszer-információs Bizottság azt az applikációt, amivel az Európai országok időjárási és éghajlati viszonyait figyelembe véve, segítenek tájékozódni abban, hogy aktuálisan éppen milyen zöldségek vagy gyümölcsök elérhetőek évszaknak megfelelően – hívta fel a figyelmet a Jövő TV.
- Advertisement -