Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Orbánnak is üzentek: elfogadták a 15%-os minimális társasági adót a multik megadóztatásáról 

- Advertisement -

A társasági adóztatás globális kiterjedésű reformjának előmozdításáról állapodtak meg Londonban tartott hétvégéi értekezletükön a világ hét vezető ipari hatalmának (G7) pénzügyminiszterei, számol be a „történelmi jelentőségű egyezségről” több gazdasági portál is.

Magyarul ez nyomást helyez a világ összes fejlett gazdaságára, hogy ők is adóztassák meg jobban a multikat.

Az Orbán-kormány ellenzi az elfogadott, 15 százalékos minimális mértéket, ami azzal van összefüggésben, hogy az adózás területén az Európai Unióban Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adókulcs, 9%. De valójában a bőkezű kedvezményekkel javított, valóságos adókulcs ennél is alacsonyabb, 7,2%. Sőt a 30 legnagyobb multinacionális vállalatot – döntő többségükben német járműgyártókatt – terhelő effektív kulcs még ennél is alacsonyabb. Arról, hogy az Orbán-kormány miért bánik bőkezűen a multinacionális cékkel arról a tegnapi cikkünkben írtunk hosszabban.

A brit pénzügyminiszter kiemelte: a G7 fő célja, hogy a vállalatok „a megfelelő helyen fizessék a megfelelő adókat”, vagyis hogy a globális cégek ott adózzanak, ahol áruikat vagy szolgáltatásaikat forgalmazzák.

- Advertisement -
Exit mobile version