fbpx

FRISS HÍREK

Román autók, fiatalok és a fideszes Szeberényi az önkormányzati munkásszállónál

- Advertisement -

Tegnap délután szerkesztőségünkbe befutott egy információ, amely szerint Sepsiszentgyörgyből érkezett fiatalok gyűjtenek aláírásokat Kecskeméten a fideszes Szeberényi Gyula Tamásnak. Informátorunk azt is mondta, hogy beszélt egyikükkel. Napi 10 ezer forint fizetést kapnak e szerint, és a homokbányai önkormányzati munkásszállón laknak.

Román rendszámú kisbusz a munkásszállónál

Miután megkaptuk ezt az üzenetet, tegnap kb. 15 óra körül kimentünk a munkásszállóhoz, hogy körülnézzünk. Ott láttunk egy román rendszámú fekete Mercedes mikrobuszt, CV kezdetű rendszámmal. Ez azt jelenti, hogy Kovászna megyei az autó, ennek a megyének pedig Sepsiszentgyörgy a központja.

Ez tehát rímelt az információra. Ekkor várakoztunk itt egy darabig, de semmi mozgást nem láttunk. Etse, 20:45 körül visszanéztünk, hogy a mi helyzet a szállónál.

Szeberényi szolgálati autója a munkásszállónál várt

Legnagyobb meglepetésünkre ott parkolt az a Mercedes B osztályú autó, amelyet Szeberényi Gyula Tamás használ alpolgármesterként, mindenki adóforintjaiból. Miután készítettünk az autóról egy fotót, akkor láttuk, hogy ül a volánnál egy férfi, aki kb 1-2 perc után világítást kapcsolt, majd tolatva elment, pedig könnyebb lett volna arra jönni, amerre mi álltunk, mégis kikerült minket. Hogy hova igyekezett el, ki tudja.

Ekkor nem volt ott a Mercedes kisbusz. Késő este viszont megtaláltuk a Kéttemplom köz közelében egy parkolóban. Itt az egyik szórakozóhelyen sok fiatal volt. Volt viszont két másik magyar rendszámú kisbusz ekkor a szállónál, amelyek a matrica szerint bérelhető autók. Közben 15-20 fiatal járkált ki és be, cigarettázott és beszélgetett a munkásszálló előtt.

Hasonló cikkünk:  A DK elindította a kampányát, szerintük előrehozott választások kellenek

Zöld mappákkal indultak a munkásszállótól a fiatalok, majd zöld mappás fiatalok Salacz Lászlónak gyűjtöttek aláírást vidéken

Ma délelőtt 10 óra körül visszamentünk újra a munkásszállóhoz, és pont akkor érkeztünk, amikor a fiatalok, zöld mappákkal a kezükben, magyar rendszámú autókba ültek be, de a román rendszámú kisbuszt is nyitogatták, illettve ekkor már egy másik román rendszámú autó is ott állt.

Az egyik kisbusz, tele fiatalokkal az 52-es úton a városból kifelé vette az irányt. Nem sokkal később Kerekegyházáról kaptunk információt és fotókat, hogy zöld mappás fiatalok Salacz László fideszes jelöltnek gyűjtenek aláírásokat. Egyikőjük a ruházata alapján korábban ott állt a munkásszálló előtt. Megkérdezték őket, hogy honnan jöttek, azt mondták, hogy helyből.

Kampányolni kerestek erdélyi fiatalokat Kecskemétre

Pár napja írtuk meg a Magyar Narancs alapján, hogy egy zárt csoportban Kecskemétre kerestek romániai magyar egyetemistákat napi fizetésért és teljes ellátásért, szállással, hogy aláírásokat gyűjtsenek valamelyik jelölteknek.

Itt pedig arról a munkásszállóról olvashat több cikket is, ahol ezek a fiatalok laknak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...