Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Két férfit fogott el a rendőrség a 22 évvel ezelőtti emberölési ügyben

- Advertisement -

2000. október 1-jén, hajnalban az Izsáki úton található Silver diszkóban a szórakozóhely biztonsági emberei bántalmazták az egyik vendéget, majd kivezették az épületből. Nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat elgázolta a 24 éves fiatalembert, aki a helyszínen életét vesztette. Akkor az eljárást megszüntették, mivel az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva nem állapítottak meg idegenkezűséget.

Később azonban olyan információk jutottak a rendőrség tudomására egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során, amely alapján feltételezhető volt, hogy a sértett halála nem egyszerű baleset volt. Ezek után elrendelték a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt, amit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztálya vett át. Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte.

A nyomozók közel száz tanút kutattak fel, begyűjtöttek minden bizonyítékot. A vallomások alá támasztották, hogy előre kitervelten és aljas indokból követték el az emberölést, így az elfogott két férfival szemben a gyanú megalapozott. 2022. november 29-én hajnalban fogták el a nyomozók a 47 éves N. Tamást és a 49 éves V. Lajost. A kecskeméti N. Tamást otthona közelében, míg a nagyvenyimi V. Lajost a munkahelye előtt. A rendőrök mindkettőjük otthonában kutatást tartottak, majd előállították őket. Mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A két gyanúsítottat a KR NNI bűnügyi őrizetbe vette, majd mindkettőjük letartóztatását kezdeményezte. Az ügy további részleteiről csak a későbbiekben, a nyomozás előrehaladtával lesz információ.

via police.hu

- Advertisement -
Exit mobile version