fbpx
4.1 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

A kiskőrösi tanyasi emberek 10 kilométert kerültek, hogy Szijjártó és Mészáros megtekinthessen

- Advertisement -

Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc Kiskőrösön avatott és számolt be a kínai kölcsönből épülő Budapest-Belgrád vasútvonal új stációjáról, ezért a tanyasi embereknek tíz kilométert kellett kerülniük – írja a Népszava.

A cikk szerint a Terrorelhárítási Központ rendelte el a lezárást, ezért kellett kerülnie több környéken lakónak. Azonban nem csak a helybelieket tartották távol a miniszter és a milliárdos megtekintésétől, hanem a független sajtót is.

A Népszava megkereste az illetékes tárcákat akkor, amikor nem kormányzati forrásból értesült a szerdai avatásról, végül a külügyhöz irányították őket, ahonnan választ nem kaptak. Szerda délelőtt az avatás helyszínén azzal utasították el belépésüket, hogy „nincsenek a meghívottak listáján.”

Azért különösen meglepő, hogy az avatás zártkörű volt, mert nem magánberuházásról van szó – jegyezte meg a lap. A mintegy 800 milliárd forintba kerülő munkálatok kisebb részét közvetlenül közpénzből állják, 85 százalékát pedig olyan kínai hitelből, amit a magyar adófizetők fizetnek majd ki húsz év alatt.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti kisvasút: a hajtányosok várhatóan idén elkezdik rendbe tenni Kiskőrös felé is a vonalat
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...