fbpx
22.9 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Be nem fejezett munkákat bírál az ellenzék – írja a Hiros.hu, amely elkészült buszmegállónak mutatott be egy be nem fejezettet

- Advertisement -

Nem tudjuk hogy történt, de nem lennénk meglepődve, ha kiderülne, hogy nem a KTV, hanem szemben a nagy házban találták ki, hogy még sincs rendben, hogy kecskeméti internetezők bírálják a folyamatban lévő beruházásokat, és kicsit rá kellene koppintani a fejekre egy híradással. Tény viszont, hogy Falu György alpolgármester arról nyilatkozott minap az önkormányzati sajtónak, hogy nincsenek is befejezve még a munkák.

„A még be nem fejezett projektek szidalmazása a napokban ütötte fel a fejét az ellenzék, valamint az ellenzéki média háza táján.” – írja a hiros.hu egyik cikkében.

Az írást azzal vezetik fel, hogy valaki egy Facebook csoportba feltett két fotót újonnan telepített buszvárókról, és ezeken az látszódik, hogy a térkövezés nincs befejezve. A megjegyzés szerint befejezetlenül ott hagyták a várót. Mutatjuk mi is.

A hiros.hu megjegyzi, hogy úgy tűnik, sokan nincsenek tisztában a dolgok állásával. Ha ehhez hozzárakjuk a legelején idézett mondatot, akkor talán olvasónk nem hibázik, ha azt a következtetést vonja le, hogy itt azt akarták üzenni, hogy bezzeg panaszkodni, cikizni azt könnyű.

Nézzük akkor a buszmegállókat. Vajon miért gondolhatja azt sok kecskeméti, hogy úgy készültek el a buszmegállók, hogy közben hanyagul ott lett hagyva a térkövezés? Talán azért, mert a hiros.hu korábban így tudósított.

Tessék nézni!

képkivágás a hiros.hu oldalról

A cikk címében nagy betűkkel olvasható, hogy „elkészült” a buszmegálló. Majd kitették hozzá a fenti fotót, amelyen pont úgy nincsen a helyére rakva minden térkő, mint ahogyan a Facebook posztban látható buszmegállók esetében is. Ráadásul a fotó alatt is megerősítették egy kisebb felirattal, hogy „Elkészült a Kristály téri buszmegálló”. Ha ezt látja és olvassa a kecskeméti választópolgár, akkor nem csoda, hogy azt hiheti, hogy az összes buszmegálló, amely ilyen állapotban van, elkészült, csak trehány munkát végeztek.

Amúgy a Kristány téri buszmegállóról még a választás előtt tudósított a hiros.hu, és éppen Falu György nyilatkozott akkor mint a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. fejlesztési főmérnöke. Az évi 180 millió forint önkormányzati támogatásból (közpénz) működő sajtó rendre keveri a buszváró és buszmegálló szavakat. Ha elfogadjuk, hogy a buszváró maga a felépítmény ( és Falu György is azt nyilatkozta, hogy a buszvárót telepítő cégnek a térkövezés után átadták a területet ), akkor viszont a buszmegálló az egész területre vonatkozik. Térkővel, várakozóval, paddal, táblával és esetleg szemetessel. Tehát ha elkészült a buszmegálló, akkor csak az egészre vonatkozhat a kijelentés. Hogy ez bénázás volt, vagy tudatosság ( a választás előtt be kellett mutatni, hogy fejlődik a város ), nem tudjuk.

Hasonló cikkünk:  Lovaskocsival vontatták a Suzukit Kecskeméten (videóval)

Azért ne menjünk el amellett, hogy ebben a cikkben Falu György úgy nyilatkozott: „Ezt a buszmegállót úgy újítottuk fel, hogy egy térkő burkolatot kapott kerti szegéllyel lezárva.” Múlt időben beszélt a buszmegálló felújításáról. Ha esetleg rosszul idézte őt a hiros.hu portál, akkor ezt meccseljék le ők.

Ami pedig a Margaréta buszfordulót illeti  – amelyről szintén volt szó az önkormányzati sajtóban -, Szőkéné Kopping Rita önkormányzati képviselő (Szövetség) megjegyezte a Facebookon, hogy többen nehezményezték neki, hogy áll a víz a frissen megépített úton és környékén. Így volt. Ez alapján mi is cikkeztünk erről, megjegyezve, hogy hiányzik a vízelvezetés. Így volt? Így. Hiányzott. Mivel a forgalomnak megnyitották már, ezért a tócsa nehezítette a gyalogos és kerékpáros forgalmat. A képviselő cikkünk után azt kommentelte, hogy örül, hogy bejelentése után ( Falu Györgyhöz fordult ) orvosolni kezdték a problémát. Elkezdték ásni az árkokat ( szellemes kommentelőnk azt írta, hogy ahhoz jól értenek ). Szóval szuper, hogy lesz itt szikkasztó, ami ha be is volt tervezve, gyorsabban megvalósulhat ezek szerint a képviselői intézkedésre.

A várost vezető többség, úgy tűnik, még nem szokott hozzá ( sokáig nem így volt ), hogy több városrésznek ellenzéki önkormányzati képviselője van, és ők az ott élők bejelentései alapján jogosan intézkednek, posztolnak, kommentelnek.

Csodálkozni pedig nem kell, ha még be nem fejezett projektekről azt hiszi a lakosság, hogy kész van, de hanyagul, ha az önkormányzati híradás is késznek mutat be el nem készült felújítást. Vagy mint szóljon a kritikus lakosság, amikor egy befejezett útjavítás másnapra kimozdul a helyéről, és újra tátong a kátyú? Mit higgyen, amikor egy beszakadt úttest a kijavítás után pár hónnapal újra megsüllyed? És milyen véleménye legyen, ha olyan járdaépítéseket tapasztal, mint ez itt?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...