fbpx
15.9 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Újra megpendítették a vasúti szárnyvonalak bezárását

- Advertisement -

Kedden kiszivárgott levelében Tarlós István volt budapesti főpolgármester, jelenlegi miniszterelnöki megbízott arról írt, hogy most, még a járvány alatt ideje lenne Volán-buszokkal kiváltani bizonyos vasúti mellékvonalakat.

A felvetés politikailag érzékeny pontot érint, mivel az MSZP‒SZDSZ-kormány alatt a Fidesz még ellenezte a bezárásokat, majd amikor kormányra kerültek, több vonalon vissza is állították a személyforgalmat. A Pesti Hírlap meg nem nevezett forrásból úgy értesült, hogy ezek ismét bezárásra kerülhetnek.

Az egyelőre titkos Tarlós-terv egy alternatívát tartalmaz: a durvább változat 46, az enyhébb csak 20 mellékvonal bezárását javasolja.

Térségünkben a durvább javaslat szerint a Kecskemét-Szeged-Békéscsaba-Szolnok-Cegléd-Kecskemét vonalak által határolt területen belül a vasúti személyszállítás teljesen megszűnne.

A bezárásoknak az is az egyik célja lenne, hogy a Bz-ket, a kis Piroska motorvonatokat nyugdíjba küldhessék.

Hasonló cikkünk:  A román bérek beelőzték a magyarokét

Tarlós István, aki február óta a MÁV igazgatóságának is tagja, elhárította a sajtó érdeklődését:

„Egyelőre nem tudok ilyenről, tudomásom szerint ilyen döntés nem született eddig. Talán a Népszava tud valamit, amit senki más.”

– mondta.

Sem a MÁV, sem az Innovációs és Technológiai Minisztérium nem kommentálta a sajtóértesüléseket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...