fbpx

FRISS HÍREK

A magyar háztartások több mint felének maximum két hónapra elegendő tartaléka van

- Advertisement -

A magyar dolgozók több mint felének nincsen két hónapra elegendő tartaléka –

írja a 24.hu a NP Paribas Cardif Biztosító Zrt. és a Medián közvélemény-kutatása alapján.

Az elemzésből az derült ki, hogy a járványhoz kapcsolódóan a válság előtt is dolgozók mintegy harmadát érinti valamilyen jövedelemcsökkenés, minden tizedik megkérdezettnek szűnt meg a munkaviszonya, és a kitöltők 8 százaléka részmunkaidőbe került. Emellett még 11 százalék jelezte, hogy bár őt magát személyesen nem érintették a leépítések, a munkatársaikat igen, és emiatt rájuk többletfeladatok is hárultak.

A felmérés alapján a friss munkanélküliek átlagosan mindössze 3 hónapnyi tartalékkal rendelkeznek, viszont a leginkább kedvező foglalkoztatottsági helyzetben lévőnél is 5 hónap az az intervallum, amit a kereső kiesése esetén, megtakarításokból átvészelhetnének.

A leghosszabb időre – hét és fél hónapra – azok vannak bebiztosítva, akiknek családi jövedelme több mint 400 ezer forint.

Összességében a megkérdezetteknek mindössze felének van annyi megtakarítása háztartási szinten, amellyel legalább két hónapot át lehet vészelni. A nehéz időszakok átvészelésében pedig a válaszadók több, mint 57 százaléka számíthat valamilyen fajta külső segítségre, amelyet a felmérés alapján a tágabb család jelent. Hitelfedezeti- vagy jövedelembiztosítással a válaszolók mintegy 17 százaléka rendelkezett.

Hasonló cikkünk:  A "hun-türk tudat" megőrzésére idén 700 millió forint jut, közben a felsőoktatásban dolgozók bérrendezésére továbbra sincs pénz

Ahogyan július végén a Mérce beszámolt róla: a járvány legsúlyosabbnak számító, április és június közötti szakaszában 4,6 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, amely azt jelenti, hogy nagyjából 214 ezren maradtak munka nélkül Magyarországon.

via: 24.hu, merce.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...