fbpx

FRISS HÍREK

Ingatlantulajdonosok szerint a tudtuk nélkül fásított portáikon Sipos László és a Bácsvíz

- Advertisement -

Az önkormányzati sajtó és az önkormányzati tízmilliókból működő híroldal arról számolt be a hónap elején, hogy a Bácsvíz Zrt. azzal ünnepelte 70 éves múltját, hogy a Melinda park melletti területen 70 fát ültettek. A beszámolók szerint a szolgáltató egyik vezetőjének, Sütő Vilmosnak az ötlete volt a fásítás, aki az akcióhoz csatlakozó Kecskemét Alsószéktóért Egyesület alelnöke is. A fásításra meghívták Sipos László önkormányzati képviselőt (Fidesz-KDNP), és Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. vezérigazgatója is tiszteletét tette.

A fásítás üdvözlendő, és éppen Kecskeméten az, hiszen gyakorta kifogásolható levegőminőségről szólnak a jelentések. Az is szép gesztus, hogy egy olyan szolgáltató szán pénzt és időt a természetre, amely maga is bolygónk egyik kincsét juttatja el a háztartásokhoz. Azonban úgy tűnik, hogy az akció szervezésébe hiba csúszott.

Magáningatlanokra is kerültek fák? Valamint ide is terveztek futókört?

Információink szerint a fásításra kijelölt területnek legalább két magántulajdonosa is van, akik panasszal éltek a városházán. Azért, mert telkükre a tudomásuk nélkül ültettek fákat a fent megnevezettek. Úgy tudjuk, hogy a polgármestertől az ügy kivizsgálását kérik, és ha az azzal végződik, amit állítanak, vagyis, hogy magánportákat is érintett a fásítás, akkor szeretnék, ha ezt valahogy rendeznék. Akár kárpótlás formájában, akár sajátítsa ki ezt a területet az önkormányzat és fizessenek a telkek ezen részeiért. Ha már beültettek oda számításuk szerint 25-30 fát. Azt nem tudjuk, hogy mennyire dühös a panaszos levelük, vagyis, hogy akár birtokháborításnak fogják-e fel az akciót. Az önkormányzati sajtónak nyilatkozó Sipos László szavaiból az derül ki, hogy nem csupán fásítás volt ez, de úgy alakították ki két sorban a fákat, hogy majd később az itteni futókört kihozzák ide, meghosszabbítva azt.

Hasonló cikkünk:  Nagyon úgy tűnik, hogy idén is elmarad a repülőnap

Úgy tudjuk, érdeklődésünk után a faültetők a helyszínre mentek, és találkoztak az egyik panaszossal

Tegnap levélben érdeklődtünk a Bácsvíznél, hogy szerintük előfordulhatott-e ilyen hiba, mint amit a két ingatlantulajdonos állít. Illetve arról is érdeklődtünk, hogy felmérték-e az ültetés előtt, hogy hova lehet fákat tenni. Valamint arról is tudakozódtunk, hogy ha beigazolódik a tulajdonosok állítása, akkor hogyan kívánják rendezni a helyzetet. Kora délután írtuk a levelet, amelyre nem sokkal később a vezérigazgató azt írta, hogy tájékozódik és jelentkezik, mit tudott meg.

Közben úgy értesültünk, hogy levelünk után az ötletgazda az egyesület egyik tagjával kiment a helyszínre, ahol éppen összetalálkoztak az egyik telektulajdonossal. Információink szerint a beszélgetés során felvetette Sütő Vilmos, hogy kiveszik a csemetéket, ha ezt szeretnék a tulajdonosok. Hogy végül milyen megoldás születik, azt nem tudjuk. Talán a Bácsvíz válaszából ez ki fog derülni. Illetve ha lesz önkormányzati vizsgálat, akkor arról is beszámolunk, ha kapunk erről információt. Mihelyt új információink lesznek, frissítjük a cikket.

FRISSÍTVE

Cikkünk után a Bácsvíz elismerte, hogy a fák csaknem fele magánterületre ment.

A Bácsvíz elismerte: 32 fát magánterületre ültettek

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...