fbpx
17.7 C
Kecskemét
2024. május 7., kedd

FRISS HÍREK

Szőkéné: Az üzleteknek is van tennivalójuk a vissza nem vett üveg és műanyag okán

- Advertisement -
Szőkéné Kopping Rita környezetvédelmi tanácsnokként levelet írt a polgármesternek, hogy fontolja meg javaslatát, amelynek az a lényege, hogy a nagyobb üzleteket bírja rá a város, hogy tegyenek azért, hogy az általuk eladott, de vissza nem vett üveg, műanyag ne a várost csúnyítsa. Facebook oldalán ezt írta:
„Különböző okok miatt nagyon sok ital (üdítő, víz, sör, alkohol, tej stb) csomagolása nem visszaváltható, így egyre csak nő annak a mennyisége. A fenti göngyöleget kereskedelmi egységekben vásároljuk meg. Az ő felelősségük is a „megtermelt szemét” kezelése, nem csak a városé.
Ezért javaslom: minden 600nm (ez persze módosítható), vagy annál nagyobb üzlet alakítson ki gyűjtőpontot az üzletében, ahol a nem betétdíjas göngyöleget bedobhatják a vásárlók. Természetesen szelektíven az üveget, műanyagot vagy a fémet. (Ez például működik a széchenyivárosi Spar üzlet szélfogójában.) Így ezek éjszakára zárt helyen lennének és egy ágyat csak nem visznek be a boltba.
Azt gondolom, hogy ez mindannyiunk közös ügye. „
Bízom benne, hogy Polgármester Asszony megkeresi erre a jogi lehetőségeket. És abban is bízom, hogy a kereskedelmi láncok, üzletek is partnerek lesznek ebben.”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...