fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Szőkéné: Az üzleteknek is van tennivalójuk a vissza nem vett üveg és műanyag okán

- Advertisement -
Szőkéné Kopping Rita környezetvédelmi tanácsnokként levelet írt a polgármesternek, hogy fontolja meg javaslatát, amelynek az a lényege, hogy a nagyobb üzleteket bírja rá a város, hogy tegyenek azért, hogy az általuk eladott, de vissza nem vett üveg, műanyag ne a várost csúnyítsa. Facebook oldalán ezt írta:
„Különböző okok miatt nagyon sok ital (üdítő, víz, sör, alkohol, tej stb) csomagolása nem visszaváltható, így egyre csak nő annak a mennyisége. A fenti göngyöleget kereskedelmi egységekben vásároljuk meg. Az ő felelősségük is a „megtermelt szemét” kezelése, nem csak a városé.
Ezért javaslom: minden 600nm (ez persze módosítható), vagy annál nagyobb üzlet alakítson ki gyűjtőpontot az üzletében, ahol a nem betétdíjas göngyöleget bedobhatják a vásárlók. Természetesen szelektíven az üveget, műanyagot vagy a fémet. (Ez például működik a széchenyivárosi Spar üzlet szélfogójában.) Így ezek éjszakára zárt helyen lennének és egy ágyat csak nem visznek be a boltba.
Azt gondolom, hogy ez mindannyiunk közös ügye. „
Bízom benne, hogy Polgármester Asszony megkeresi erre a jogi lehetőségeket. És abban is bízom, hogy a kereskedelmi láncok, üzletek is partnerek lesznek ebben.”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...