fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 7., kedd

FRISS HÍREK

Az állami rádióban elhangzott, hogy a Fidesz liberális, keresztényellenes, Soros által támogatott párt volt

- Advertisement -

Már az is valami, ha a közmédiának csúfolt állami propagandagépezetben elhangzik valami olyasmi, ami nem egyezik a kormánypártok retorikájával. Az pedig szinte csoda, ha valami olyan hangzik el, amely egyenesen szembemegy a Fidesz-KDNP koalícióval. Most ez megtörtént. Igaz, hogy egy betelefonáló szájából hangoztak el a nem várt mondatok.

Az alapvetően telefonálókra épített műsorban az egyik téma az volt, hogy a Fidesz kilépett a Néppárt frakciójából. Már többször is elhangzott a hallgatóktól, hogy az egész Európai Unióból ki kellene lépni, és, hogy mint mindig, most is igaza volt a kormánypártoknak.

Ekkor jött Imre és borította a sormintát.

A Telex nyomán írjuk le innentől a beszélgetést.

Imre: „Hát, én nem teljesen értek egyet az előttem szóló szakemberrel, az Ágoston Sámuellel. (…) A Fidesz mai vezetői a KISZ és az MSZMP tagjai voltak. A Kövér László, a Pintér belügyminiszter úr, Áder János, stb, stb. (a műsorvezető megpróbál közbevágni) Én nem lepődöm meg, hogy a mostani Fidesz pálfordulást hoz létre, és mindig hátat fordít a támogatóinak.”

Itt a műsorvezető megint közbevág, a betelefonáló azonban végig szeretné mondani, de tudja, hogy nem sok idő van, „Nem, bizony!” – mondta a műsorvezető.

Imre: „Utána jött a Bibó-szakkollégium, oda tömörült a Fidesz mai vezetése, és Soros György pénzelte őket. Hát nem tudom, nézze, ez a rendszerváltás ideje, biztos emlékszik rá ön is, meg sokan mások is. Soros György pénzelte őket, (a műsorvezető megint közbevág) bocsásson meg, hadd fejezzem be, és utána a Fidesz belépett az európai liberális szövetségbe.” (1992-ben a Fidesz a Liberális Internacionálé tagja lett.)

Hasonló cikkünk:  Elektromos grillek bárhol, bármikor

Műsorvezető: „Az aktuális témához hogyan kapcsolódik ez?”

Imre: „Én ahhoz szeretnék hozzászólni, csak azt akarom mondani, hogy én nem lepődöm meg.”

Műsorvezető: „Tehát önnek az a véleménye, hogy nem lepődik meg. Értem, oké.”

Imre: „Azon, hogy a Fidesz ilyen pálfordulást hajt végre, és hogy szembefordul mindig a támogatóival.” (megint közbevág a műsorvezető) „Az európai liberális szövetségnek volt a tagja a Fidesz, ez arról volt híres, hogy nagy vallásellenesség volt, keresztényellenesség volt.”

Műsorvezető: „Nézze, Imre, most akkor nyilván idézhetnénk újra azokat a mondatokat, amiket egyébként már hallhatott ebben a műsorban, mások is elmondták. Tehát, ha azt mondjuk, hogy nemzeti szuverenitásunk nyilvánvalóan egy erős Európában érvényesülhet, és ha valaki azt mondja, hogy a szuverenitás már nem tartozik a modern kor Európájába, akkor én azt gondolom, és szerintem más is így van ezzel…”

Imre: „Nem-nem, bocsásson meg. Én ezzel egyetértek, hogy Magyarországnak egy erős, szuverén nemzetnek kell lenni, (egymás szavába vágnak) Tehát én nem lepődöm meg, hogy a Fidesz mindig ilyen pálfordulásokat végez.”

Műsorvezető: „Hát, nem tudom. Ez az ön véleménye. Én azt gondolom, hogy önnek ugyanúgy jár a szó…”

Imre: „Bocsásson meg, először a Soros György pénzelte őket, utána azzal is szembefordultak.”

Műsorvezető: „Hát, Imre. Nézze, én azt gondolom, hogy maradjunk az aktualitásoknál! Azt gondolom, hogy maradjunk a témánál, és hogy önnek mi a véleménye, meglátása… ez egy véleményműsor. Mi ezt meghallgatjuk, köszönjük szépen, hogy hívott minket.”

A Telex szerint itt Imrét lekeverték. A műsor itt hallgatható meg, a fenti rész 17:25-nél kezdődik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...