fbpx

FRISS HÍREK

Döntöttek a szülők: A katolikus egyházhoz kerül a Petőfi gyakorló iskola és óvoda

- Advertisement -

Tagnap lehetett utoljára szavazniuk a szülőknek arról, hogy a Petőfi iskola és a Bocskai utcai óvoda maradjon-e a Károli református egyetem fenntartásában, vagy kerüljön át a katolikus egyházhoz.

Megszereztük a szavazás eredményérő szóló tájékoztatást, és e szerint

a katolikus egyház lesz az új fenntartó

A Bocskai utcai óvoda esetében a szavazásra jogosult 167 főből 149 fő szavazott a váltás mellett. A Petőfi iskola esetében 497 fő szavazhatott volna, 292-en szavaztak is, közülük 282-en igennel.

Az összesített eredmény szerint a szülők 65%-a támogatta a váltást, így a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye lesz a fenntartója a Petőfi gyakorló iskolának és a Bocskai utcai óvodának. A Kaszap utcai óvoda marad a Károli egyetemnél, ez így is volt eredetileg is, a szavazás ezt nem érintette.

A kecskeméti pedagógusképzést érintő változásokról itt olvashat, a fenntartóváltás  előzményeit és a fenntartóváltásról szóló tájékoztatást ebben a cikkben foglaltuk össze:

A szülők szavazatán múlik: Így kerülhetnek katolikus fenntartásba a pedagógusképző gyakorlati intézmények

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...