fbpx

FRISS HÍREK

Mostantól az azonos nemű párok is kaphatnak egyházi áldást

- Advertisement -

Ferenc pápa jóváhagyta azt nyilatkozatot, amiben az áll, hogy ha két ember áldást kér egy katolikus paptól, a jövőben akkor is megkaphatják azt, ha helyzetük párként „szabálytalan”.

Tehát a Hittani Dikasztérium Fiducia supplicans című nyilatkozat szerint mostantól lehetséges az azonos nemű párok egyházi megáldása.

Az egykori „Szent Hivatal” 23 éve adott ki hasonló doktrinális jelentőségű dokumentumot.

A dokumentum a különböző áldások tárgykörét mutatja be – szól a Vatican News híre. E szerint különbséget tesz spontán, rituális és liturgikus áldások között. A mostani változtatás a spontán áldásokra vonatkozik, így nem változik a házasságkötésre vonatkozó hittétel: az egyház továbbra sem ismeri el a melegházasságot.

A Szentatya még októberben utalt rá, hogy nyitott lenne az azonos nemű párok megáldására, mondván, „nem lehetünk olyan bírák, akik csak tagadnak, elutasítanak és kizárnak”.

Hozzátette, hogy objektíven bűnösnek tartja a meleg kapcsolatokat, és nem ismeri el a házasságukat. A bíborosok ezután kérték, hogy az egyház tegye egyértelművé, pontosan milyen párokat lehet megáldani – vélhetően erre válaszul született a mostani nyilatkozat.

Hasonló cikkünk:  Belarusz ukrán határához orosz taktikai nukleáris fegyvereket telepíthetnek

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...