fbpx

FRISS HÍREK

Három év alatt lett valóság a kadafalvi sportparkból

- Advertisement -

Hogy miért kellett három év ahhoz, ami végül pár hónap alatt fel tudott épülni, ki tudja? Hiszen a kadafalvi sportparkra 2018. márciusában áldását és pénzét adta az állami beruházó cég. Talán azért ment el annyi idő, mert nem sikerült megfelelő helyszínt találni a parknak többször sem. Itt több cikket is talál, amelyekben foglalkoztunk ezzel a témával.

Jó sokáig csak ígéret volt, a játszótér most is az

Még Mák Kornél képviselő dobta be 2018-ban az önkormányzati sajtóban, hogy a Darázs utcában szabadidőpark épül 2019-re (választási év volt ez), sportolásra alkalmas eszközökkel és a városrész első nyilvános játszóterével. A sportolásra alkalmas eszközök tehát megvannak (igaz kellett hozzá három év és más lett a helyszín is), de a játszótér még mindig csak ígéret. Közben lecserélődött a képviselő, most éppen Leviczky Cirill képviselő (Fidesz-KDNP) ígérete.

Áprilisban annyit közölt Kadafalva hivatalos Facebook oldala, hogy találkozott Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesterrel és egyeztetett a buszfordulóba tervezett játszótérről. A megfogalmazásból és a találkozóról feltöltött fotóról úgy gondoljuk, hogy Leviczky Cirill írhatta a posztot. Benne azt is, hogy 2-3 játékot tervez ide, azokat is a nagyobbaknak.

Facebook/Kadafalva hivatalos oldala

Egy hónnappal később ugyanez a Facebook oldal, és talán ugyanaz a szerző cáfolta a korábbi posztot. Az újabb írás szerint nem 2-3 elem lesz, hanem játszótér.

Hasonló cikkünk:  Látogatók mehettek be a biomassza fűtőműbe, ahova 20 tonnánként érkezik a faapríték

Facebook/Kadafalva hivatalos oldala

Most pedig Leviczky Cirill arról írt ugyanitt (itt már ott az aláírása is), hogy megkezdődtek az egyeztetések a játszótérről.

„A Darázs utcai buszforduló területén szeretnénk megvalósítani, megfelelő területrendezés és körbekerítés mellett.
Gondoltunk a melegben kifáradó gyerekekre és a fákra is, a Bácsvízzel közösen vízvételi lehetőséget alakítunk ki.
A nagyobb gyerekekre is gondolva, korosztályuknak megfelelő játszóeszközöket telepítünk.
A tervezés a nyáron lezajlik utána jöhet az építkezés.
Várom javaslataikat, ki milyen játszóteret szeretne.”

Kommentelők szerint rossz ötlet buszfordulóba játszóteret építeni

Már érkeznek a javaslatok a képviselő kérésére, ezek között többen nagyon rossz helynek gondolják a buszforduló közepét a játszótérnek. Mások pedig kérik, hogy a kicsikre is gondoljanak, és nekik is legyenek ott játékok. De erről korábban már írt Kadafalva Facebook oldala, következetesen tele helyesírási hibával.
„Az Óvi mellett van a kisebbek számára egy játszó tér”
Visszatérve a kondiparkra. Ami a képeken látszódik, az 20 millió forintba került azon sajtóorgánumok szerint, amelyek kaptak tájékoztatást erről. Az internet népe szerint jó drága, de nekik üzenjük, hogy legalább nem a kecskemétiek pénzéből valósult meg. Igaz, állami cég fizette, így a közösből épült. Többször is visszamentünk ma, hogy hátha sikerül ott valakit lefotóznunk, de mindig üres volt a kondipark.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...