fbpx

FRISS HÍREK

Ittas volt a helvéciai tragédiát okozó teherautós

- Advertisement -

Halált okozó ittas járművezetés és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly  októberében ittasan gázolt halálra a teherautóval egy út mellett sétáló gyalogost Helvécián, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerin a terhelt a Kecskeméti úton vezetett egy teherautót. Jó látási viszonyok voltak és az aszfaltozott úttest száraz volt.

A férfi azonban ittas állapotban volt, mintegy 48-50 km/h sebességgel hajtott és az elütött egy nőt, aki vele azonos irányba, az úttest jobb szélén gyalogolt. A sértett még féktávolságon kívül észrevehető volt és a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A sofőr észlelte, hogy elütötte a gyalogost, aki meg is sérült. Ennek ellenére elhajtott a teherautóval a helyszínről anélkül, hogy segített volna neki. Az ügyészség letöltendő börtönt és közúti vezetéstől eltiltást kért a halált okozó ittas járművezetés mellett segítségnyújtás elmulasztásával is vádolt férfire.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...