fbpx

FRISS HÍREK

Hulladék „hegy” a belvárosban: Júliusban úgy volt, hogy 3-6 hónapon belül megszűnik

- Advertisement -

Király József, belvárosi önkormányzati képviselő többször is szóvá tette a Luther-palota melletti szelektív hulladéksziget „áldatlan állapotát” és alapjában a hasonló szigetek környezetét. Az edényzet mellett gyakran halmozódnak fel az odavitt üvegek és egyéb hulladékok, ami általában is rontja a látképet, nem beszélve arról, ha ez egy műemlék épület közelében történik.

Tegnap is erről posztolt Facebook oldalán Király József, mégpedig azt, hogy a júliusi közgyűlésen Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester azt mondta, hogy ebben az évben ez rendeződik. Ezt írta a képviselő:

„Már két éve harcolok azért, hogy eltűnjön ez a történelmi főterünket csúfító látvány. A júliusi közgyűlésen azt a választ kaptam dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestertől, hogy ebben az évben ez rendeződik. Az évből már csak 12 nap van hátra, a helyzet viszont változatlan. Bízom benne, hogy tartja szavát!”

A Király József által említett júliusi közgyűlésen ugyan nem az hangzott el, hogy konkrétan ebben az évben ez megoldódik, ugyanakkor két kijelentésből valóban levonható ez a következtetés. Az interpellációra adott polgármesteri választ először nem fogadta el a képviselő. Ebben annyi állt, hogy a szolgáltató megviszgálja, hogy miként lehet növelni a gyűjtőedények kapacitását és az elszállítás gyakoriságát. Valamint az is, hogy a kiosztásra váró sárga tetejű vagy sárga kukák (azóta kiosztották) csökkentik majd a problémát, mert házhoz menő szelektív hulladékszállítás lesz a szigetes gyűjtés helyett. A közgyűlésen szóban egészítette ki a polgármesteri választ Szeberényi Gyula Tamás. Ő is azzal érvelt, hogy megszűnnek a városban a szelektív szigetek a sárga kukák kiosztásával. Úgy fogalmazott, hogy ez 3-6 hónapon belül megtörténik, és a belvárosban fogják kezdeni. Addig viszont nincs értelme már felszámolni a Luther-palota előtti szigetet sem és új helyre vinni, mert mire megszoknák ezt a lakosok, addig fel is számolná ezeket végleg a város. Szeberényi azt is mondta, hogy egyedül az üvegek szelektív gyűjtése marad meg, de ezek a pontok majd a bevásárlóközpontok, boltok mellé kerülnek, így a belvárosi szóban forgó sziget is megszűnik. Ezzel a kiegészítéssel végül elfogadta a választ Király József.

Hasonló cikkünk:  Május 1-jén ingyenes lesz a parkolás Kecskeméten

A sárga kukák kiosztása közben az előzetesen bejelentett terv szerint megtörtént. Az erről szóló sajtótájékoztató alapján december közepéig minden jogosult kecskeméti átvehette a kukákat. Ha így van, akkor tehát elméletileg nem lenne akadálya a belvárosi szelektív sziget felszámolásának sem, amiről az alpolgármester is beszélt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...