fbpx

FRISS HÍREK

Hulladék „hegy” a belvárosban: Júliusban úgy volt, hogy 3-6 hónapon belül megszűnik

- Advertisement -

Király József, belvárosi önkormányzati képviselő többször is szóvá tette a Luther-palota melletti szelektív hulladéksziget „áldatlan állapotát” és alapjában a hasonló szigetek környezetét. Az edényzet mellett gyakran halmozódnak fel az odavitt üvegek és egyéb hulladékok, ami általában is rontja a látképet, nem beszélve arról, ha ez egy műemlék épület közelében történik.

Tegnap is erről posztolt Facebook oldalán Király József, mégpedig azt, hogy a júliusi közgyűlésen Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester azt mondta, hogy ebben az évben ez rendeződik. Ezt írta a képviselő:

„Már két éve harcolok azért, hogy eltűnjön ez a történelmi főterünket csúfító látvány. A júliusi közgyűlésen azt a választ kaptam dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestertől, hogy ebben az évben ez rendeződik. Az évből már csak 12 nap van hátra, a helyzet viszont változatlan. Bízom benne, hogy tartja szavát!”

A Király József által említett júliusi közgyűlésen ugyan nem az hangzott el, hogy konkrétan ebben az évben ez megoldódik, ugyanakkor két kijelentésből valóban levonható ez a következtetés. Az interpellációra adott polgármesteri választ először nem fogadta el a képviselő. Ebben annyi állt, hogy a szolgáltató megviszgálja, hogy miként lehet növelni a gyűjtőedények kapacitását és az elszállítás gyakoriságát. Valamint az is, hogy a kiosztásra váró sárga tetejű vagy sárga kukák (azóta kiosztották) csökkentik majd a problémát, mert házhoz menő szelektív hulladékszállítás lesz a szigetes gyűjtés helyett. A közgyűlésen szóban egészítette ki a polgármesteri választ Szeberényi Gyula Tamás. Ő is azzal érvelt, hogy megszűnnek a városban a szelektív szigetek a sárga kukák kiosztásával. Úgy fogalmazott, hogy ez 3-6 hónapon belül megtörténik, és a belvárosban fogják kezdeni. Addig viszont nincs értelme már felszámolni a Luther-palota előtti szigetet sem és új helyre vinni, mert mire megszoknák ezt a lakosok, addig fel is számolná ezeket végleg a város. Szeberényi azt is mondta, hogy egyedül az üvegek szelektív gyűjtése marad meg, de ezek a pontok majd a bevásárlóközpontok, boltok mellé kerülnek, így a belvárosi szóban forgó sziget is megszűnik. Ezzel a kiegészítéssel végül elfogadta a választ Király József.

Hasonló cikkünk:  Elkelt a Gizella téri városi ingatlanrész, a hasznosításáról a vevő még nem tud információval szolgálni

A sárga kukák kiosztása közben az előzetesen bejelentett terv szerint megtörtént. Az erről szóló sajtótájékoztató alapján december közepéig minden jogosult kecskeméti átvehette a kukákat. Ha így van, akkor tehát elméletileg nem lenne akadálya a belvárosi szelektív sziget felszámolásának sem, amiről az alpolgármester is beszélt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...