fbpx

FRISS HÍREK

Titokban Ukrajnába látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

- Advertisement -

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka titokban Ukrajnába látogatott, amiről az ukrán vezérkar a saját Facebook oldalán számolt be. Az eseményt utólag a kijevi magyar nagykövetség osztotta meg, szúrta ki az index.hu.

Nem verték nagydobra a látogatást, ahol a magyar parancsnok találkozott Valerij Zsaluzsniyijjal, az ukrán hadsereg főparancsnokával is. Zsaluzsnyij a személyes találkozóról azt nyilatkozta, hogy Ruszin-Szendi Romulusz Ukrajnába érkezése Ukrajna számára ebben a nehéz időszakban hatalmas támogatásról és szolidaritásról tanúskodik az oroszok elleni háborúban.

„Nagyra értékelem a magyar kollégámmal fennálló szakmai és baráti kapcsolatokat, és elégedett vagyok az államaink közötti katonai együttműködés szintjével” – hangsúlyozta Valerij Zsaluzsniyij.

Az ukránok beszámolójában az is olvasható, hogy a magyar delegáció egy hosszabb körutat tett Ukrajnában, eszerint jártak Dnyipróban, valamint – az oroszok által a napokban is bombázott – Mikoljivben, de voltak a szintén bombázott Harkivban és Csernyihivben, Kijevben pedig megtekintették a háborúban zsákmányolt tárgyakból nyílt múzeumi tárlatot.

Hasonló cikkünk:  Polt Péter lemondását követeli Magyar Péter, miután az ügyészség beidézte őt

Később magyar részről a Honvédelmi Minisztérium is megszólalt a honvedelem.hu oldalán, ahol lényegében megismételték az ukrán beszámolót. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a látogatás végén pedig elismerését fejezte ki az ukrán katonák feladatellátása kapcsán, akik a jelentős áldozatok ellenére is bátran, hősies helytállással védik országukat és annak lakosait.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...