fbpx

FRISS HÍREK

Lezárult az Integritás Hatóság elnökének és elnökhelyetteseinek kiválasztási eljárása – ők lesznek azok

- Advertisement -

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, Windisch László az  elnökének Biró Ferencet, elnökhelyetteseinek pedig Holbusz Tímeát és Dabóczi Kálmánt jelöli. A hatóság igazgatósága tagjainak kiválasztásáért felelős alkalmassági bizottság az elnöki posztra öt, az elnökhelyettesi posztra tizenhárom pályázót talált alkalmasnak.

Az összes, alkalmasnak talált jelöltet személyesen meghallgatta – egy kivételével -, és az előzetesen, az interjúk lefolytatását megelőzően nyilvánosságra hozott értékelési keretrendszerben értékelte – közölte az ÁSZ elnök.

A jelöltek valamennyien kimagasló szakmai tudással, tapasztalattal és vezetői gyakorlattal rendelkeznek. Windisch László hozzátette, hogy függetlenségük és elfogulatlanságuk kapcsán aggály nem merült fel. Az értékelési keretrendszerben Biró Ferenc 129 pontot, Holbusz Tímea 112 pontot, Dabóczi Kálmán 102 pontot kapott.

Hasonló cikkünk:  A Spar panasszal élt az Európai Bizottságnál, Lázár megfenyegette az üzletláncot

A 17 vállalás egyike a korrupcióellenes Integritás Hatóság felállítása, hogy a magyar kormány teljesítse az Európai Bizottság jogállamisági feltételeit. Ezek nélkül esély sem lenne, hogy az ország hozzáférhessen az uniós helyreállítási alap pénzeihez. Novák Katalin köztársasági elnök aki a törvénynek megfelelően pénteken nevezi ki az Integritás Hatóság új vezetőit.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...