fbpx

FRISS HÍREK

Mi az: hiteles, kiegyensúlyozott, pártatlan? Jól gondolja, az MTVA

- Advertisement -

Papp Dániel, a közmédia vezetője, aki nem mellesleg jogerősen is hírhamisítónak nevezhető, fogadta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselőjét és delegációját. A találkozó az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisán zajlott – áll az MTVA közleményében.

„Garantálják a hiteles és objektív műsorkészítést” – tájékoztatta a delegációt Papp az „MTVA működését meghatározó médiarendszerről, a vonatkozó közszolgálati követelményrendszerről, továbbá az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szabályszerű együttműködéséről” című prezentációjában.

A közmédia vezetője „beszámolt a magyar közszolgálati médiarendszer helyzetéről és működéséről, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, azokkal összhangban működő közszolgálati műsorgyártásról, hangsúlyozva az MTVA etikai kódexében, valamint a médiatörvényben és a közszolgálati kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit” – írja az MTVA közleménye.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-kormány nem szereti Brüsszelt, mégis EU-s pénzből finanszírozott projekttel dicsekszik

Az EBESZ küldöttségének elmondta Papp azt is, hogy az április 3-i országgyűlési választások óta 3976 meghívást küldtek ki a parlamenti pártoknak, és mindössze 69 alkalommal tettek eleget.

Amiről valószínűleg nem beszélt Papp, az az, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel szerint Bende Balázs, a közmédia korábbi külpolitikai szerkesztője az EP-választás kampányában azt mondta a közmédia dolgozóinak, hogy ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják, és akinek ez nem tetszik, az távozhat.

Azzal sem dicsekedhetett, hogy a választás előtt mindössze öt percet biztosított a közmédia az ellenzéki pártszövetség miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek, de más ellenzéki politikust sem hívtak be a műsorba április 3-a előtt.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...