fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Felcsút épül-szépül

- Advertisement -

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány legutóbbi sportfejlesztési programjából az derül ki, hogy a felcsúti fociakadémia az elmúlt 11 évben „infrastrukturális csúcslétesítménnyé vált”. Ahhoz, hogy ez így is maradjon újabb létesítmény-beruházást valósítanak meg TAO-támogatás segítségével. A 2022/2023-as szezonban összesen 1,16 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség – derül ki a szövetség adatbázisából.

Ebből 825 millió forint tárgyi eszköz beruházásra, pontosabban ingatlanberuházásra jut, a maradék 335 millió forint pedig utánpótlás-nevelésre és személyi jellegű ráfordításokra.

A felcsúti fociakadémia eddig kapott stadiont, sportcsarnokot, kazánházat, ifjúsági szállót, nemrég pedig egy futódombot építettek 100 millió forintból, így nagy kérdés, hogy milyen létesítménnyel tudják még gyarapítani ezt a sort.

A válasz pedig: „téli fedett műfüves pályát építünk az akadémián tanulók számára, hogy a téli hónapokban is folyamatos és színvonalas edzést tudjunk számukra biztosítani. A fedett műfüves pálya megvalósulásának időpontja 2023. június hónap” – írják a fociakadémia honlapján elérhető sportfejlesztési programban.

Hasonló cikkünk:  Ahol a napkeletnek tartó erős sodrú Duna hirtelen délnek kanyarodik, itt fekszik Kisoroszi

800 millió forint a beruházás értéke, erre rájön még 25 millió forint különböző díj (például: közreműködői), így a teljes támogatás 825 milliót tesz ki. A pálya egyébként 50×80 méteres nagyságú lesz.

Az MLSZ adatbázisából derül ki az is, hogy a szövetség nemcsak jóváhagyta és elfogadta ezt a támogatási összeget, de az alapítvány már a teljes összeget le is hívta – vagyis az őt támogató cégek már össze is dobták és elutalták a pénzt az alapítvány részére.

2011. júliusa óta az alapítvány összesen 38,12 milliárd forintnyi támogatáshoz jutott – a tavalyi támogatási összeggel együtt a TAO-rendszer létezése óta.

via mfor.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...