fbpx

FRISS HÍREK

Visszanyalt a fagyi a KecsUP-os cikknél a kecskeméti NER-sajtóban

- Advertisement -

Miután a kecskeméti kormánypárti sajtó képtelen volt lehajolni azért, ami a lába előtt volt, egy országos cikken tudott csak élvezkedni, amely arról szólt, hogy honnan van a KecsUP kiadójának pénze. Persze azonnal belöktek minket a fideszes sajtó által kitalált dollárbaloldal térfelére. De a rubeljobboldal sajtójának átvett cikkei Kecskeméten (sem) robbantották fel az internetet. Néhány megosztás, pár tucatnyi emoji és kevés hozzászólás érkezett az általunk megnézett helyi NER-sajtó Facebook oldalain összesen. Sőt, mondhatni, visszanyalt a fagyi. Mert a hozzászólók inkább a helyi kormánypárti sajtót kezdték ki a velünk foglalkozó cikkeknél.

Minket akartak ütni, de beszaladtak a pofonfa alá a helyi kormánypárti lapok

A legszembetűnőbb ellenszenv a Hírösvénynél volt, amelynek Rajnai Attila a szerkesztője. A valaha balliberálisnak tartott (és talán az is volt) médiamunkás írása alatt minden hozzászóló őt magát vagy az újságját froclizta. Ilyeneket olvasunk itt:

„A több soron bukott Rajnainak is jó tudnia, hogy a szabadon működő versenyzők onnan szereznek a működésükhöz pénzt, ahonnan jónak látják, és ha a támogatók a hitelességet és vélemény szabadságát képviselő médiaszereplőket támogatnak, akkor ebben az országban a lehető legjobb helyre adják a pénzüket.
A sajtó nem a támogatásoktól lesz függő vagy független, hanem a szolgamódon teljesített elvárásoktól, és ezt éppen nem a kecsup.hu-n, hanem a a kecskeméti kézivezérléses fideszmédián, most épp itt a Hirösvényen tapasztalhatjuk.”
„A Hírösvény meg Rajnai Attila hozta létre és tudtommal a mai napig ő a tulajdonos, szerkesztő és “újságíró”. Anno 2012-2013- ban amikor megalakult a lap még nálam is kilincselt támogatásért! Persze azóta nincs rá szüksége mert kormánypárti megrendelésre ír “leleplező cikkeket” Ennyit a gerincről.”
„Ja, és ne felejtsük el más pártok portáján is sertepertélt, csak az a szelektiv memória ne lenne. Nincs hosszú i betűm.”
„Szélkakas. Ahol a pénz van oda fordul.”
„Csak annyit, hogy szégyellje magát Rajnai Attila, aki tényleg független újságíró volt néhány éve és eladta magát egy Hattyúért. Azt hittem, én is elmegyek a kempingjébe, de lemondtam róla.”
„Ekkora baromságot írni! Feltételezem a fityisz kevesebbet tol a lölö Karc nevű förmedvénybe??”
„írja ezt a nemzethy független magyar nemzet-komikus”
Az önkormányzati, tehát főként közpénzből működő HIROS.hu cikke úgy tűnik nem izgatta fel a kecskemétieket, legalábbis nagyon kevés itt az interakció. Itt minden bizonnyal töröltek hozzászólásokat, mert a Facebook ötöt mutat az eredeti cikknél, de csak kettőt látunk. Tehát jó eséllyel a nem olvashatók nem a KecsUP-ot bántották. A láthatók közül az egyik egy ismert fideszes kommentelőtől jött:
„Kecsup tv mikor indul?”
A másik komment ez:
„Hiros.hu viszlát”
Később, amikor a fideszes országgyűlési képviselők reagáltak (a KecsUP tehát olyan szintet ért el, hogy parlamenti képviselők foglalkoznak velünk, ami igazán megtisztelő) a „Kecsup-botrányra” :-), ott ezek olvashatók:
„Legalább tudjuk, hogy még megvannak a tisztelt ogy. képviselők”
„Saját házuk tájékán esetleg körbe nézni?? Adófizetők pénze melyik kormányközeli hírcsatornához érkezik a kormány jóvoltából…”
„Kecsup facebook oldalán semmi reakció… ezzel el is ismerték, hogy így van! Vagy még holnapra megálmodják mivel mentegetőzzenek.”
„Mit kellene erre a hülyeségre reagálni… ha reagálnak, akkor meg „tagadják, tehát igaz”
Az írói neveken dolgozó kollégáinkat egy névtelen cikkben fikázó KEOL-nál, amelyhez egy időben biztosan dőltek a fideszes önkormányzat tízmilliói (vagyis az adófizetők pénze), és amely most is partnere a fideszes önkormányzat sajtójának, szóval itt nem látunk hozzászólást.
Megjegyezzük, hogy több KecsUP-os munkatárs sem tudja saját profil alatt olvasni ezeket a sajtótermékeket, miután kitiltottak minket ezekről az oldalakról.

Nincs mit titkolnunk, átlátható kiadónk működése és minden nyilvános is

És megjegyezzük azt is, hogy a HIROS.HU cikke alatti kommentelő szerint nem reagáltunk, tehát elismertük amit a cikk állított. Akkor még valóban nem reagáltunk, később azonban igen. Ennek csak az volt az oka, hogy dolgoztunk a cikken. Nincs mit letagadunk és nincs mit titkolnunk. Olyannyira nem, hogy minden hivatalosan is olvasható a megfelelő honlapokon, hiszen kiadónk törvényesen működik. A szerkesztőségi reakciót itt olvashatják. Főszerkesztőnk véleménycikkét pedig itt.
Tehát nagyon úgy tűnik, hogy a helyi kormánypárti sajtó nemcsak képtelen volt megírni, amit egy országos nyomtatvány hozott le, hanem még meg sem tudta mozgatni a kecskemétieket az átvett és kiegészített cikkekkel. Hozzátesszük, hogy a KecsUP-nál egyedül sokkal több reakció volt az ezzel kapcsolatos cikkeknél, mint a fentebb említett három sajtóterméknél összesen.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...