fbpx

FRISS HÍREK

Közel ötezer facsemetét ültetett el tavasszal a Zöld Küldetés Egyesület

- Advertisement -

Az elmúlt hét tavaszi hétvégén összesen 4700 facsemetét ültettek el a Zöld Küldetés Egyesület tagjai és önkéntesei a Kecskeméti Erdőparkban.
Farkas Barta Kata, a Zöld Küldetés elnöke elmondta: a már földbe került sokezernyi facsemete mellett még több mint 4 ezer vár beültetésre, ezekre ősszel és jövő tavasszal kerül sor.
„Ha esett, ha fújt, kint voltunk és dolgoztunk, semmi sem riasztott vissza minket!” – összegezte a tavaszi ültetési időszakot Farkas Barta Kata. Most szombaton, április 15-én 375 fát ültettek el a Fürdő mögötti területen. Az egyesület elnöke hozzátette: a hétvégék mellett a Termostar Kft. Csalánosi úton történő fásításában is részt vettek, emellett facsemetékkel járultak hozzá a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Hírös Sport tavaszi ültetéseihez. A fákat a 10 millió fa Alapítványtól kapták, egy részük a Kocsis Pál iskola kertjében volt leiskolázva.

Hasonló cikkünk:  A víztisztítás útját járták be a diákok a kiskanalak gyűjtőhelyén, azaz a szennyvíztelepen (galériával)

Sok önkéntes vett részt a tavaszi ültetésekben / Fotó: Hraskó István

Az Erdőpark a 2023 PDC-permakultúra tervező tanfolyam gyakorlati helyszíne is volt, ahol csemeteültetést és a kis fák ápolását sajátíthatták el az ország legkülönbözőbb részeiről érkezett hallgatók.
A Zöld Küldetés április 22-én a Föld napját magvetéssel fogja ünnepelni. Farkas Barta Kata felhívta a figyelmet, természetesen ezután is lesz munka szombatonként, az önkéntesek a mulcsolásban és a facsemeték megjelölésében tudnak sokat segíteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...