fbpx

FRISS HÍREK

Az állami hirdetések olvasottság alapján kerülnek a médiumokhoz – Gulyás Gergely szerint

- Advertisement -

A 444.hu kérdezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a kormányinfón arról, hogy mi alapján ítélik oda az állami hirdetéseket. Elmondta, hogy a kommunikációs költéseket felügyelő Miniszterelnöki Kabinetiroda minden közérdekű adatot nyilvánosságra hoz.

Ez azonban maximum a keretszerződésekre igaz, az egyes médiumokra szánt állami hirdetésekre biztosan nem. Azokért ugyanis a szerkesztőségeknek rendszeresen perre kell menniük. Gulyás állította:

„Én, hogy ha baloldali lapokat nézek, gyakran találok bennük állami hirdetést” – arra nem tudott egyértelműen válaszolni, hogy mi alapján dönt a kabinetiroda arról, hogy ki kap hirdetést és ki nem. Szerinte olvasottsági és nézettségi szempontok döntenek, de könnyű belátni, hogy ez nem igaz. A hasonló nézettséget produkáló RTL- és a TV2-csoport között milliárdokban mérhető, nagyságrendi különbségek vannak, és ugyanez igaz a legolvasottabb kritikus és kormánypárti híroldalakra is.

Hasonló cikkünk:  A kormány lehetővé tenné, hogy az igazságügyi miniszter belenézhessen a belső ügyészségi ügyiratokba

Egy adott médium jogkövető magatartása kapcsán Gulyás nem válaszolt, vagyis hogy figyelembe veszi-e a kabinetiroda a hirdetések odaítélése során ezt a szempontot. Másfél éve nem hajt végre jogerős ítéletet a leginkább állami hirdetésekből élő TV2 – Juhász Pétertől például tizenhatszor kéne tizenhat pontban bocsánatot kérniük, de máig nem tették meg. Már második alkalommal indítottak végrehajtást a társaság ellen.

Gulyás mosolygott csak azon a négy hetilapon, akik beperelték a piactorzító magatartása miatt a kormányt, „mint komoly olvasottsággal rendelkező lapokon”. Abban egyetértett, hogy a jogerős ítéletet mindenkinek végre kell hajtania. Az nem derült ki, hogy ha a kormány a hirdetési pénzek folyamatos folyósításával megerősíti az ilyen társaságok magatartását, miért hajtanák végre ezeket az ítéleteket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...