fbpx

FRISS HÍREK

Kopping: A DK összefogáspárti, de kár lenne elkapkodni

- Advertisement -

Összefogásban gondolkodik a Demokratikus Koalíció Kecskeméten a közelgő önkormányzati választáson. Azonban egyelőre nem ülnek tárgyalóasztalhoz – ezt nyilatkozta megkeresésünkre a DK helyi elnöke. Kopping Rita a KecsUP-nak elmondta, hogy ha eljön az ideje, akkor ott lesznek a tárgyalásokon. De erre szerinte augusztus-szeptember előtt nem kerül sor.

Ismerjük a politikai ellenfelünket. Ha túl korán kijönnénk a megállapodással és a nevekkel, akkor össztűz fogadná ezt. Látjuk, mire képesek, tapasztaltuk. Kár lenne kitenni ennek jelöltjeinket – tette hozzá a politikus. Az is igaz, hogy arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a DK népszerűsége hol lesz majd néhány hónap múlva, de szerintem  minden párt kíváncsi a saját adataira. Nyilvánvalóan van egy időpont, ameddig muszáj leülnünk egyeztetni, és mi azt szeretnénk, hogy lássuk, milyen erővel tudunk ott lenni az összefogásban – mondta Kopping Rita.

Kopping Rita képviselő azt is elmondta, hogy nyilvánvalóan folyamatosan téma a választás, hiszen egy frakcióban ülnek az ellenzéki pártok. A DK részéről megerősítette, hogy vannak már neveik, akár polgármesterjelöltre is. De ez nem azt jelenti, hogy különutas politikát folytatna a DK.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Minden párt beszélget emberekkel, lehetséges jelöltekkel. Hiszen ha eljön az egyeztetés ideje, akkor be kell majd dobnunk neveket. Addigra már tudni kell, kik azok, akik vállalják a politikai szereplést annak minden együttjárójával. Nekünk is vannak neveink páron belül is, de civilek is készek csatlakozni csaptunkhoz – nyiltakozta a képviselő.

Kopping Rita szerint azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik most is egyéni képviselők, helyet kell biztosítani, amennyiben újrázni szeretnének. Jó lenne, ha a listás nevek közül is lennének régiek, mert azokat már valamennyire ismerik. És nyilván lesznek új jelöltek is – tette hozzá a DK elnöke.

Kopping Rita elmondta, hogy a DK hozzáállása nem kecskeméti sajátosság. Országos szintű kérés, hogy a párt egyelőre ne üljön tárgyalóasztalhoz. Kopping Rita szerint van is még idő, hiszen a legutóbbi választáson sem jöttek még ki nevekkel és elképzelésekkel a nyáron.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...