fbpx

FRISS HÍREK

Szeptembertől 120 iskolában ismerkedhetnek a diákok a honvédelem tantárggyal

- Advertisement -

Ungár Péter LMP-s politikus írásbeli kérdésére reagálva Rétvári Bence parlamenti államtitkár elárulta: országosan 120 iskolában indulhat el a honvédelem tantárgy oktatása a következő tanévtől. Eddig 37 köznevelési és 83 szakképzési intézmény jelezte a részvételi szándékát a tantárgy bevezetésére vonatkozóan.

A tantárgy oktatásában résztvevő intézmények tényleges számát csak a szeptemberi tanévkezdés után lehetséges megadni – jegyezte meg Rétvári.

Válaszában arra is kitért, hogy a tantárgy oktatásához a Honvédelmi Minisztérium fogja biztosítani a szakembereket, „akiknek a próbaoktatás megkezdése előtt szakmai, pedagógiai, tanügyigazgatási és módszertani felkészítésen kell részt venniük”.

Azért vezetik be a honvédelem tantárgy próbaévét a 2023/24-es tanévben, mert a tantárgy célja „a honvédelmi nevelési feladatok megvalósításának hatékonyabbá tétele, a haza védelme iránt elkötelezett, gyakorlati honvédelmi ismeretekkel és készségekkel is rendelkező fiatalok célirányos nevelése”.

E témakörben küldött kérdéseket a Telex még június közepén a Klebelsberg Központnak. A válaszban azonban véletlenül egy belső levelezést is elküldött a sajtóosztály, amiből kiderült, hogy az elküldeni tervezett hivatalos válasz nem volt igaz, majd végül egy olyan levelet küldtek ki, ami továbbra sem a teljes igazságot fedte. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár például azt írta a vele szoros együttműködésben dolgozó Klebelsberg Központ vezetőinek, hogy „nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani.”

Gulyás Gergely végül elnézést kért a laptól, Maruzsa Zoltán pedig a Népszavának azt mondta, hogy személyi következményekről nem tud, de elnézést kér mindenkitől, akiket esetleg megbántott.

Hasonló cikkünk:  Egy rejtély megoldása: ki és miért lesz hálás Gulyás Gergelynek a Magyar Péter jelenség kapcsán, amihez vagy van köze, vagy nincs?

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...