fbpx

FRISS HÍREK

Pressman szerint nagyon veszélyes út a szuverenitásvédelmi törvény elfogadása

- Advertisement -

„Amennyiben ez a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására és/vagy megfélemlítésére irányulhat, az nagyon veszélyes. Remélem, hogy Magyarország nem ezt az utat választja” – mondta az amerikai nagykövet.

David Pressman a Reutersnek nyilatkozva kifejtette, hogy a szuverenitásvédelmi törvény aggasztja az Egyesült Államokat.

A keddre ígért, de még be nem nyújtott szuverenitásvédelmi törvénytervezet az EU-ügyi miniszterek tanácskozásán is felmerült. Arra a felvetésre, hogy kedvezőtlenül hathat például a civil társadalom működésére, Bóka János uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár válaszában úgy reagált, hogy a jogszabálytervezet még vita tárgya, elfogadása pedig összhangban lenne az EU küzdelmével a politikai folyamatokba való külföldi beavatkozás ellen.

A Kocsis Máté által szeptemberben bejelentett szuverenitásvédelmi törvénycsomagnak komoly a tétje, a Fidesz ezzel akar „borsot törni” „a külföldről finanszírozott újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok” orra alá. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette a Hvg.hu információját, hogy egy szuverenitásvédelmi hatóság felállítása is felmerült.

Hasonló cikkünk:  Górcső alatt a red dot irányzék

A legfontosabb szabályként ugyanakkor azt emelte ki Gulyás, hogy a büntető törvénykönyv módosítása után büntetik azokat a pártokat, amelyek külföldről kapnak pénzügyi támogatást.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...