fbpx

FRISS HÍREK

Az amerikai nagykövet az X-en üzent a magyar kormánynak

- Advertisement -

Novák Katalin Ukrajnában turnézott, aminek kapcsán David Pressman amerikai nagykövet a Twitterből lett X nevű közösségi platformon üzent:

„Biztató látni, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Kijevbe látogatott, csatlakozva Magyarország szövetségeseihez Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi integritásának megerősítésében. Figyelemre méltó lépés, amelyet reméljük, hogy Magyarország kormánya is követni fog.”

A köztársasági elnök másodszorra járt Ukrajnában, ahol kétoldalú találkozót is folytatott ukrán kollégájával. Itt megállapodtak arról, hogy közvetlen elnöki kommunikációs csatornát állítanak fel és kiemelten együttműködnek a háború által érintett gyermekek ügyében.

Hasonló cikkünk:  A jelek szerint Orbán Viktor politikai őrségváltásra készül

Orbán Viktor miniszterelnök viszont még nem járt Ukrajnában a háború kitörése óta, pedig Volodimir Zelenszkij elnök az uniós csúcson személyesen is meghívta.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...