fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Még vita tárgya a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat, ezért még nem nyújtották be

- Advertisement -

Arra a kérdésre, miért késik a megegyezés a befagyasztott uniós pénzek felszabadításáról – Bóka János Európa-ügyi miniszter elmondta, hogy Magyarország teljesítette az európai támogatások folyósításához szükséges feltételeket, most olyan témákról folynak az egyeztetések a kormány és az Európai Bizottság között, amik túlmennek ezeken a vállalásokon. Hozzátette, a szuverenitásvédelmi jogszabálytervezet viszont még vita tárgya.

A magyar jogállamiságot és demokráciát tárgyaló hetes cikkelyes eljárásról szóló brüsszeli vitához kilenc tagállam képviselője szólt hozzá. Kifogásaikban az LMBTQ+ közösségeket érő megbélyegző lépések, a háborús vesélyhelyzet meghosszabbítása, a média függetlensége és a civil szervezeteket veszélyeztető szuverenitásvédelmi törvény szerepelt.

Szeptemberben jelentette be Kocsis Máté frakcióvezető , hogy a kormány úgynevezett szuverenitásvédelmi törvénycsomagot nyújtana be azon politikusok, pártok, civil szervezetek és médiaszolgáltatók ellen, amik külföldi finanszírozásból is szereznek támogatást. Ehhez kapcsolódva állami szervet hoznának létre, valamint az alaptörvényt és a büntető törvénykönyvet is módosítanának.

Hasonló cikkünk:  Magyarország volt terítéken az EP jelenlegi mandátumának utolsó vitáján

A Rogán Antal számára „személyesen is fontos” törvénycsomag benyújtását keddre ígérték, de ez nem történt meg. A törvény szövege szerda estig sem jelent meg az Országgyűlés honlapján, pedig a Fidesz számos javaslatot beterjesztett, többek között a digitális állampolgárság megteremtéséről és Navracsics Tibor régi-új minisztériumáról szólót is, de a szuverenitásos eddig nem volt köztük.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...