fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Pressman szerint nagyon veszélyes út a szuverenitásvédelmi törvény elfogadása

- Advertisement -

„Amennyiben ez a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására és/vagy megfélemlítésére irányulhat, az nagyon veszélyes. Remélem, hogy Magyarország nem ezt az utat választja” – mondta az amerikai nagykövet.

David Pressman a Reutersnek nyilatkozva kifejtette, hogy a szuverenitásvédelmi törvény aggasztja az Egyesült Államokat.

A keddre ígért, de még be nem nyújtott szuverenitásvédelmi törvénytervezet az EU-ügyi miniszterek tanácskozásán is felmerült. Arra a felvetésre, hogy kedvezőtlenül hathat például a civil társadalom működésére, Bóka János uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár válaszában úgy reagált, hogy a jogszabálytervezet még vita tárgya, elfogadása pedig összhangban lenne az EU küzdelmével a politikai folyamatokba való külföldi beavatkozás ellen.

A Kocsis Máté által szeptemberben bejelentett szuverenitásvédelmi törvénycsomagnak komoly a tétje, a Fidesz ezzel akar „borsot törni” „a külföldről finanszírozott újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok” orra alá. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette a Hvg.hu információját, hogy egy szuverenitásvédelmi hatóság felállítása is felmerült.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté azt gyanítja, hogy a baloldal nem fogja támogatni a szuverenitásvédelmi törvényjavaslatot

A legfontosabb szabályként ugyanakkor azt emelte ki Gulyás, hogy a büntető törvénykönyv módosítása után büntetik azokat a pártokat, amelyek külföldről kapnak pénzügyi támogatást.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...