fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Pressman szerint nagyon veszélyes út a szuverenitásvédelmi törvény elfogadása

- Advertisement -

„Amennyiben ez a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására és/vagy megfélemlítésére irányulhat, az nagyon veszélyes. Remélem, hogy Magyarország nem ezt az utat választja” – mondta az amerikai nagykövet.

David Pressman a Reutersnek nyilatkozva kifejtette, hogy a szuverenitásvédelmi törvény aggasztja az Egyesült Államokat.

A keddre ígért, de még be nem nyújtott szuverenitásvédelmi törvénytervezet az EU-ügyi miniszterek tanácskozásán is felmerült. Arra a felvetésre, hogy kedvezőtlenül hathat például a civil társadalom működésére, Bóka János uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár válaszában úgy reagált, hogy a jogszabálytervezet még vita tárgya, elfogadása pedig összhangban lenne az EU küzdelmével a politikai folyamatokba való külföldi beavatkozás ellen.

A Kocsis Máté által szeptemberben bejelentett szuverenitásvédelmi törvénycsomagnak komoly a tétje, a Fidesz ezzel akar „borsot törni” „a külföldről finanszírozott újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok” orra alá. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette a Hvg.hu információját, hogy egy szuverenitásvédelmi hatóság felállítása is felmerült.

Hasonló cikkünk:  Mérgesedik a viszony, David Pressman beszólt a magyar kormánynak, Menczer Tamás válaszolt

A legfontosabb szabályként ugyanakkor azt emelte ki Gulyás, hogy a büntető törvénykönyv módosítása után büntetik azokat a pártokat, amelyek külföldről kapnak pénzügyi támogatást.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...