fbpx

FRISS HÍREK

A pénzt beszedte házak építésére a vállalkozó, de felépíteni már nem akarta azokat

- Advertisement -

Családi házak építésére kötött kivitelezési szerződéseket az a vállalkozás, amelyik az építkezéseket nem, vagy csak részben hajtotta végre, ezzel több százmillió forint kárt okozva.

A 2021-ig szabályosan működő vállalatnak fizetési gondjai akadtak, így nem tudta teljesíteni a megbízásban vállalt családi házak felépítését. Az eladósodás ellenére további kivitelezési szerződéseket kötöttek, és beszedték az építkezéshez szükséges költségeket a megrendelőktől. Tették ezt úgy, hogy nem állt szándékukban teljesíteni a munkát.

Pozsár Bence hadnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának fővizsgálója elmondta, hogy május 15-én érkezett az első bejelentés. A sértett befizette a ház építéséhez szükséges összeget, de egy év elteltével sem kezdtek hozzá a kivitelezők, így felmerült a csalás gyanúja.

A gazdaságvédelmi alosztályon utána kerestek, hogy történt-e hasonló eset az országban, majd az eseteket egyesítve 11 sértettje lett az ügynek. Akadt olyan, aki az építkezés teljes összegét előre kifizette, a többségük viszont 3–8 millió forint közötti előleget fizettet a cégnek. Az építkezések nem kezdődtek meg, volt olyan, amikor a tető árát is elkérték pedig még az alapozás sem volt meg. Nem csak megrendelők közül kerültek ki a sértettek, néhány esetben a beszállítókat sem fizették ki, ahol már elkezdték az építkezést.

Hasonló cikkünk:  Az olasz húskirálytól próbáltak több soron pénzt kicsalni, most börtön várhat rájuk

A sértettek egyedül a 37 éves R. Józseffel tartották a kapcsolatot, őt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. A vállalkozás ügyvezetőjével, K. Attilával (42) azonban soha nem találkoztak a megrendelők, pedig a szerződést minden esetben ő írta alá. A sértettektől beszedett összeget, amelyhez egyedül K. Attila férhetett hozzá a cég adósságainak rendezésére fordította, illetve többször utalt saját bankszámlájára is belőle.

A 11 sértetten kívül még heten jelentkeztek, a kár értéke 118 millió forint. További károsultak felkutatása jelenleg is folyik. A számlafoglalás alapján 25–30 között lehet a károsultak száma, a kárérték pedig több mint 200 millió forintra rúghat. R. József és K. Attila letartóztatását a bíróság november 9-én rendelte el. Tízrendbeli, jelentős értékre üzletszerűen elkövetett csalás és nagyobb értékre elkövetett csalás bűntettével gyanúsítják őket.

via police.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...