fbpx

FRISS HÍREK

A magyar vállalkozók mostantól minden év december első péntekén ünnepelhetnek

- Advertisement -

Önálló képviselői indítványt nyújtott be október 18-án Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) parlamenti államtitkára annak érdekében, hogy az Országgyűlés a vállalkozók és vállalkozások közösségépítő és nemzetgazdaságot erősítő tevékenységének elismeréseként minden év december első péntekét a Magyar Vállalkozók Napjává nyilvánítsa.

A javaslatot a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége kezdeményezte, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pedig támogatta. Az Országgyűlés a határozatot nagy többséggel, 170 igen szavazattal fogadta el, ellenszavazat és tartózkodás nélkül – jelentette keddi közleményében a GFM.

Fónagy azon túl, hogy megköszönte a támogató és egyhangú szavazatokat kiemelte, hogy a vállalkozások adják a magyar gazdaság gerincét és tartópillérét. Több millió család egzisztenciáját biztosítják, ráadásul az elmúlt évtizedben látott példa nélküli fejlődés, az egymillió új munkahely létrehozása, a keresetek háromszorosára növelése, valamint a regisztrált álláskeresők számának történelmi mélypontra szorítása nélkülük nem valósulhatott volna meg.

Hasonló cikkünk:  Ellenőrizték a háziorvosokat, az esetek 39 százalékában nem találták az orvost a rendelőjében

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...