fbpx

FRISS HÍREK

Január 30-án még pótolható a középfokú felvételi vizsga, a felsőoktatásba február 15-ig lehet jelentkezni

- Advertisement -

Január 30-án pótolhatnak, akik a január 20-ai vizsgán nem tudtak részt venni. Szombaton 10 órától írtak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők. Az Oktatási Hivatal adatai alapján 537 helyszínen több mint 72 ezren felvételiznek – tájékoztat a 24.hu az OH-ra hivatkozva. A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáztak.

Az Oktatási Hivatal honlapján közzétette a központi írásbeli feladatsorok, javítási-értékelési útmutatóit – tantárgyak szerint.

Azok a felvételizők, akik a január 20-i vizsgán alapos indokkal nem tudtak részt venni, a január 30-i pótló írásbelin vizsgázhatnak.

Hasonló cikkünk:  Értem- nem értem- de mégis értem: a Magyar Péter jelenség egy influenszer szemével

Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

2024. február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre – tájékoztat az OH. A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felvételi tájékoztató és a Meghirdetett képzések tartalmazzák.

A tájékoztató és a meghirdetett képzések információi 2024. január végéig frissülnek, ezért javasolt a jelentkezési határidő előtti folyamatos tájékozódás.

Jelentkezni és hitelesíteni (a kérelmet lezárni) 2024. február 15-én éjfélig lehet, kizárólag az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében.

(24.hu, OH)
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...