fbpx

FRISS HÍREK

Diszkriminálják a státusztörvényt elutasító tanárokat

- Advertisement -

Nem veszik fel az állami iskolák őket, amiért tavaly nem írták alá az új szerződésüket a státusztörvény alapján – erre panaszkodik több érintett pedagógus az RTL riportja szerint.

Van olyan tanár, akit állítása szerint már 8 iskola is elutasított. Egy a Híradó birtokába jutott igazgatói levélből az derül ki, a tankerület vezetője nem támogatja az érintett tanár alkalmazását. A Klebelsberg Központ szerint a tanárok a szeptemberi nyilatkozattal „maguk döntöttek arról, hogy a továbbiakban nem kívánnak köznevelési intézményben dolgozni”. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez diszkrimináció.

Diákok és tanárok hónapokig tüntettek tavaly a státusztörvény ellen. Szeptember végéig több mint 4000-en, a tanárok 5 százaléka döntött úgy nem fogadja el az új jogállást és nem tanít tovább. Azóta többen meggondolták magukat, már elfogadják és aláírnák az új jogálláson alapuló szerződést.

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

Csakhogy ezt nem tehetik meg.

„Amikor elmondtam, hogy én a státusztörvényt nem fogadtam el, mindenhol az volt a válasz, hogy akkor nem tudnak felvenni”

– mondta a Híradónak egy érintett földrajz szakos tanár.

A teljes cikk ITT olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...