fbpx

FRISS HÍREK

Aki targoncás szeretne lenni Ausztriában, most jelentkezhet magyar nyelvű tanfolyamra

- Advertisement -

Munkatársaim háromnegyede magyarul beszél, ők azok a munkavállalók, akik fenntartják az infrastruktúránkat – ezzel is indokolta Gabriele Jüly, az Osztrák Hulladékhasznosító Vállalatok Szövetségének (VOEB) elnöke, hogy Ausztriában magyar nyelven indul az osztrák szabványoknak megfelelő targoncás továbbképzés – írja a Telex.

A VOEB kétnapos tanfolyammal szeretne megoldást találni a targoncás munkaerőhiányra, a képzésen az osztrák cég minden alkalmazottja részt vehet. Ha pedig sikeres lesz a kezdeményezés, akkor később szerb nyelvű tanfolyamot is indítanak.

Ausztriában sok magyar dolgozik, de csak töredéküknek van meg az osztrák szabályoknak megfelelő targoncaengedélye. Sok munkavállaló számára viszont akadályt jelent a tanfolyam elvégzése a nyelvi nehézségek miatt.

A tanfolyam március 7-én és 8-án lesz Bruck an der Leithában, a magyar határhoz közeli településen. A két nap alatt a targonca üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb szaktudást sajátíthatják el – a gyakorlati vezetéstől a rakományrögzítésig és a rakományfelvételig. A tanfolyam vizsgával zárul majd.

Hasonló cikkünk:  Évente sok munkavállalót veszít a hazai gazdaság

Jelentkezni február 22-ig lehet, a tanfolyam VOEB-tagoknak nettó 390 euróba (kb. 150 ezer forint), külsősöknek 520 euróba, azaz kb. 200 ezer forintba kerül plusz 20 százaléka áfa. Az elnök jelezte, az újrahasznosító iparban elengedhetetlenek a jól képzett szakemberek és válságbiztos munkákat kínálnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...