fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Közel ötszáz kisdiák látogatott el Kecskemétre Kajla miatt

- Advertisement -

A Hírös Sport Nonprofit Kft. üzemeltetésében működő Kecskeméti Tourinform Iroda is csatlakozott idén nyáron a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett ‘Hol vagy Kajla?’ kampányhoz. Összesen 487 érdeklődő kisdiák látogatott el Kecskemétre Kajlának köszönhetően.

Magyar Turisztikai Ügynökség 2019 nyarán országos kampányt indított azzal a céllal, hogy az általános iskolai alsó tagozatos gyerekek megismerjék Magyarország legszebb helyeit és nevezetességeit Kajlával, a magyar vizsla kölyökkel. Az előző tanév végén kapott útlevelekkel lehetőségük nyílt díjmentesen vonattal bejárni az országot, és ellátogatni a pecsételő pontokhoz. Élményeiket pedig a helyszíneken ajándékba kapott képeslapok ingyenes kézbesítésének köszönhetően szeretteikkel is megoszthatták.

A Kecskeméti Tourinform iroda június 20-tól augusztus 30-ig vett részt a kezdeményezésben, ez idő alatt összesen 487 db pecsét került a gyerekek útleveleibe. A nyári szünet alatt a vártnál több gyermek látogatott az irodába, akiknek a lelkesedése mindvégig töretlen maradt. A kisdiákok csillogó szemmel figyelték, ahogy pecsétet kapnak útlevelükbe, és izgatottan várták a képeslapokat. A program sikerét mutatja, hogy nem csak a gyerekek, hanem kísérőik is elszántan vettek részt a pecsétgyűjtésben városról városra, és időt fordítottak a helyi nevezetességek megtekintésére is.

Hasonló cikkünk:  Építkezés nem, hanem a kecskeméti pályaudvar tervezésének az értékelése zajlik

A Kecskeméti Tourinform Irodában a ‘Hol vagy Kajla?’ kampány lezárultával, illetve a nyár végével sem áll meg az élet, hiszen szeptember 15-én, vasárnap ingyenes tematikus idegenvezetésre várják az érdeklődőket. A városnéző séta témája ezúttal a ‘Nyitott templomok’ lesz. Az idegenvezetéssel kapcsolatban a Tourinform Irodában lehet érdeklődni a 76/800-040-es telefonszámon, vagy személyesen a Szabadság tér 5/A szám alatt.

Forrás: Hírös Sport

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...