fbpx

FRISS HÍREK

Egy történész a KTV-ben az ellenzékre kente a Bem utca önkényes megnyitását

- Advertisement -

Van egy műsor a Kecskeméti Televízióban, ahol most éppen egy történészt csempésztek az újságíróként bemutatott szereplők közé. Ez egy véleményműsor, rendszerint udvari írástudók mondják meg a tutit benne, és magasztalják az egekig a városvezetést.

Egy törrténész ( kezdőképünkön ) is szerepet kapott most ebben, aki alaposan felsült a forráskutatással. Azt találta mondani az aluljáró körforgalma kapcsán, hogy:

Azon döbbentem meg a legjobban, hogy ezt az önkényes akciót az ellenzéki médiafelületen, Facbook felületen lehetett olvasni, hogy megnyitották a Bem utcát. Tehát társadalmi befolyásolást, pressziót próbáltak ezzel, fals információval elterelni az embereket, vagy inkább azt mondom, megnyitottá tenni a Bem utcát, ami mégsem volt megnyitva.

Történt ugyanis, hogy a múlt héten egy férfi elvette a terelőtáblákat a helyéről, mintha hivatalosan megnyitották volna a forgalom számára a Bem utcát is az aluljáró felé. Erre lecsapott a sajtó is ( a Kecsup nem volt köztük ), mint gyöngytyúk a takonyra, és közölte: újra járható a Bem utca, hosszú idő után.

Bár Bán János műsorvezető hozzátette, hogy nem csupán az ellenzéki média írta ezt meg, azt már nem jegyezte meg, hogy sietve közölte a fals információt az irányítása alatt álló Kecskeméti Lapok online változata, ahol még tegnap este is olvasható volt a fakenews.

Közölte ugyanekkor a szintén önkormányzati hiros.hu is a fakenewst, amely alapján Zombor Gábor is félretájékoztatta a közvéleményt a Facebook profilján.

Szóval, kedves Hajagos Csaba, úgy tűnik nem az ellenzék tájékoztatta félre a lakosságot. Megkérdeztük amúgy a történészt, hogy melyik ellenzéki felületre gondolt, az internetet szétfeszítő kecskeméti, ellenzéki médiatúlsúlyból, és válaszolt is nekünk. Azt mondta, hogy nem a Kecsupra gondolt. Hogy mégis kire, mire, azt nem tudtuk meg tőle, csak annyit, hogy akit ő ellenzékinek gondol, és, hogy el is mentette magának a posztot.

Hasonló cikkünk:  Fiatal orvosok karrierjét támogató program indul Svébis Mihály emlékére

Szóval a terelést eltávolító férfin túl azok a sajtóorgánumok a felelősek ebben az ügyben, amelyek ellenőrzés nélkül közölték a „hírt”, anélkül, hogy a jól bejáratott városházi telefonszámok egyikét felhívták volna. Így kínosan magyarázkodhatott végül a gépezet, a hiros.hu pedig le is szedte a cikket, igaz a Google még listázza a mentett verzió legelejét.

A Kecsup megtalálta a férfit, aki gondolt egyet és elvette a terelést. A következőket mondta:

Nagyon sok autós jött erre, akik itt az utca végén jöttek rá, hogy nem tudnak kimenni az utcából. Gondolom látták a hírekben, hogy járható az aluljáró, és a Bem utcán sem jelzi semmi, hogy a végén lezárás lesz. Én itt lakok, és elég bosszantó, hogy ezek az autók aztán mind a mi utcánkon mentek keresztül. Miközben a körforgalomban nem dolgozott senki. Volt, hogy fél óra alatt visszaállították a deszkákat, de volt, hogy 3 órán keresztül is nyitva volt az utca. Egyszerű lustaság vagy nemtörődömség okozta csak, hogy ezt az irányt nem nyitották meg. Megnézhetik most is, nem csináltak semmit a héten, mégis el tudták pakolni a deszkákat. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...