fbpx
20 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Olvasói levél: A polgármester mondhatta volna szebben is

- Advertisement -

Mondhatta volna szebben is…

Szemereyné Pataki Klaudia tegnap erős hangú közleményben fenyegette meg totális kiárási tilalommal a 65 éven túliakat. Ez ellen a mai napon közleményben tiltakozott a Szövetség. Érdemes talán átfogalmazni a polgármester eredeti szövegét, úgy, hogy ne az legyen az eredménye, ami lett: kijelölt egy új ellenséget, a 65 éven felülieket.

Edmond Rostand világhírű művében Cyrano de Bergerac, közönséges sértésként azt vágták a fejéhez: “Önnek az orra nagy”. Cyrano orr monológa – annak is az első sorai – “mondhatta volna szebben is, kis lovag” – azóta szállóigévé váltak.

Játsszunk el a gondolattal, mi lett volna, ha a polgármester szebben mondja:

Tegnap a Margaréta otthon egyik lakója elhagyta az intézményt és elment bevásárolni. Noha a hölgy délelőtt – a korosztálynak engedélyezett bevásárlóidőben – ment ki, de mégiscsak megsértette a házirendet és fölösleges kockázatot vállalt, ezért visszaérkezésekor elkülönítették az otthon többi lakójától. Karanténba kellett helyezni, hogy ne veszélyeztethessen másokat.

Az esettől teljesen függetlenül már megrendeltük a koronavírus teszteket. Jövő héten a Margaréta Otthonban tesztek lesznek: az ott dolgozókat fogjuk tesztelni (a lakókat nem!) – így szeretnénk elkerülni azt a tragédiát, amely Budapesten bekövetkezett.

Hasonló cikkünk:  Fazekas Péter: Erasmus és szuverenitás - a szuverenitásról szóló sorozatunk újabb írása

Tegnap a nyugdíjas házainkban lakóknak írtam egy levelet. Szívhez szólóan kértem őket a felelős együttműködésre – úgy gondolva, hogy nem élek jogommal és nem rendelek el teljes kijárási tilalmat az összes 65 év feletti kecskeméti számára.

A Margaréta Otthonban történtek azonban arra késztetnek, hogy újragondoljam ezt, és – mérlegelés után – akár elrendeljem a 65 éven túliak teljes kijárási tilalmát. Ez konkrétan azt jelentené, hogy a 65 év felettiek Kecskeméten 9-12 óra között sem hagyhatnánk el az otthonaikat.

Nem azért, mert jobban fertőznek.

Nem azért, mert az ő korosztályuk kevésbé használja a védőeszközöket, mint a fiatalabbak.

Hanem mert ők a legveszélyeztetebbek.

Ráadásul van egy kitűnően működő Gondoskodó Szolgálatunk, az idősek nem maradnak magukra, el tudjuk látni őket.

Nagyon sajnálnám, ha az élet erre a szigorú döntésre kényszerítene, de ha úgy hozza a helyzet, kénytelen leszek elrendelni a kijárási tilalmat – ez nem egyszerűen a 65 év fölöttieket védi, hanem mindenkit – őket persze a legjobban – tehát egész Kecskemétet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...